Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het is gelukkig geen rampseizoen voor peren, maar wel moeilijk

Het seizoen 2017/2018 lijkt geen super perenseizoen te worden. De prijzen zijn aan verandering onderhevig en alleen voor de peren die goed van formaat zijn en die buiten de bewaring zijn gehouden, is een goede prijs te bedingen. In delen van Italië hebben zich in de bewaring problemen voor gedaan met het behoud en beheer van de peren. Het is dan ook van essentieel belang om peren goed te bewaren: als je niet precies bent, loop je het risico een product op de markt te brengen dat kwalitatief ondermaats is.



Perenteler Savino Tiraboschi verwerkt jaarlijks 13.000 ton peren uit de provincie Ferrara. ""Vorig jaar, 2017, was het alsof we in een achtbaan zaten, de prijzen gingen alle kanten op, met als enige zekerheid dat de peren van goede kwaliteit waren. De gemiddelde opbrengst was vrij laag, maar de telers die wel grote hoeveelheden hadden, hielden er tenminste nog wat aan over."

Tiraboschi is zeker van één ding: "Alleen als je een professional bent, kun je dit werk doen. Er is geen enkele operator in de toeleveringsketen die het zich kan permitteren om te improviseren. Je bent een professional of niet. Het hebben van goede contacten is dan ook essentieel. Groothandelsmarkten zijn niet langer de veiligheidsklep die ze ooit waren. Klanten zijn altijd hetzelfde, of ze nemen af omdat er geen generatiewisseling is. "



De huidige perenmarkt komt niet echt van de grond en importeurs hebben veel output, zeker met het overzeese product.

"Wat betreft de Italiaanse teelt van de komende maanden gaan we in onze verwerkingsfaciliteiten de peren van groot formaat selecteren. Dat is de enige manier om kwaliteit op de markt te brengen en om te zorgen voor inkomsten. Het is gelukkig geen rampseizoen, maar het is wel moeilijk", concludeert Tiraboschi.
Publicatiedatum: