Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rapport ISAAA

Wereldwijd areaal GMO-gewassen bedroeg 190 miljoen hectare in 2017

Het totale areaal waarop transgene gewassen worden geteeld is in 2017 met 3% gegroeid naar bijna 190 miljoen hectare, ten opzichte van 185 miljoen hectare het jaar daarvoor, zo blijkt uit een rapport van een organisatie die het wereldwijde GMO-areaal in kaart brengt. 

Deze groei is voornamelijk te danken aan het hogere rendement, de toegenomen wereldwijde en lokale vraag en de beschikbare zaadtechnologieën, meldt de International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications (ISAAA) in haar rapport.

"De recente teelt van een nieuwe generatie biotech-gewassen -waaronder appelen en aardappelen die minder gauw kneuzen of bederven, met anthocyanen verrijkte zoete ananas, soja met een gemodificeerd oliegehalte en tegen insecten resistent suikerriet- maakt dat consumenten en voedselproducten uit een gevarieerder aanbod kunnen kiezen," legt Paul Teng van ISAAA uit. 

Volgens het ISAAA-rapport 'Global Status of Commercialized Biotech/GM Crops: 2017' is India, met een areaal van 11,4 miljoen hectare, de vijfde grootste producent van GMO-gewassen na de Verenigde Staten, Brazilië, Argentinië en Canada. 

Een aanvullende studie, 'GM Crops: Global Socio-Economic and Environmental Impacts 1996-2016', die werd gepubliceerd door het Britse consultantbureau PG Economics stelt dat biotech-gewassen de voorbije 20 jaar €160,4 miljard aan winst opleverden voor zo'n 17 miljoen producenten, onder wie veel vrouwen en kleinschalige telers.

"Voedselonzekerheid is een enorm probleem in ontwikkelingslanden, waar voor 108 miljoen mensen voedselonzekerheid dreigt," vertelt Graham Brookes, directeur van PG Economics en medeauteur van het sociaal-economische onderzoeksrapport. 
Publicatiedatum: