Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bas Melissant, MEN's farming:

Amerikaanse sjalottenmarkt overspoeld

De Noord-Amerikaanse markt voor sjalotten wordt momenteel omschreven als 'overspoeld'.

"Er is meer dan genoeg aanbod," vertelt Bas Melissant van MEN's Farming in Norwich, Ontario. MEN's teelt op grote schaal voor de VS en voorziet ook de markt in Ontario van sjalotten. Naast het aanbod uit Ontario is er een overvloedig aanbod van Europese telers.

"Frankrijk had een enorme oogst en vanuit Europa wordt het overschot naar de Amerikaanse markt geĆ«xporteerd," zegt hij. "Dat is het probleem. Ze hadden in Europa een goede oogst en de rest werd hiernaartoe gestuurd." Tegelijkertijd exporteren de telers de te grote sjalotten, Europeanen hebben liever kleinere sjalotten, ook naar Noord-Amerika. En dan is er ook het verschil in telen op basis van bepaalde contracten dat in Amerika wel gedaan wordt en in Europa niet.



Prijsdaling
"Ze hebben hier hun sjalotten naartoe gestuurd in een hoeveelheid die genoeg is voor de hele winter, maar de prijzen zijn de afgelopen zes weken gedaald," zegt Melissant. Hij raamt de prijsdaling op 20%.

Ondanks dat de vraag naar sjalotten groeit, groeit die niet zo snel als telers zouden willen. Volgens Melissant worden sjalotten wel meer gebruikt in de horeca en onder thuiskoks.

Vooruitkijkend verwacht Melissant niet dat de prijs nog meer zal dalen. "De meeste consumenten hebben afspraken met telers. Niemand wil dat de prijs nog meer daalt," zegt hij. "Ik denk dat ze op deze hoogte een poosje zal blijven hangen. En ik denk dat we sjalotten van de laatste oogst tot midden augustus kunnen leveren."

Voor meer informatie:
Bas Melissant
MEN's Farming Inc.
Tel: +1 (226) 228-7173
info@mensfarming.com
www.mensfarming.com
Publicatiedatum: