Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van Maurik, Ready to Eat:

"Sous vide gegaarde groenten trend van het moment"

Tholen - "Sous vide gegaarde groenten zijn helemaal hot, zo vertelt Hans van Mourik van Ready to Eat, onderdeel van de Lukassen Food Group. De groothandel startte zeven jaar geleden al met sous vide gegaarde asperges en inmiddels is het assortiment uitgebreid met tal van soorten peen, bieten en brassica.



Sous-vide is een techniek waarbij producten vacuüm worden verpakt en vervolgens gegaard op een constante temperatuur naar keuze (0 tot 100 graden) in een waterbad. "We verlengen zo de houdbaarheid met 27 dagen, ideaal voor de export", aldus Hans. "Maar ook in het binnenland weten de mensen er wel raad mee. Veel consumenten vinden asperges nog altijd een gedoe om te bereiden en nu zijn de geschilde asperges in vier minuten klaar in de magnetron."



Met de zomer in aantocht doen vooral de sous vide groentenspiesjes het goed, maar de groothandel heeft een jaarrond assortiment sous vide gegaarde groenten beschikbaar. "Onze rode bieten betrekken we uit Litouwen en zijn vacuüm verpakt erg lang houdbaar. Voorheen verkochten we iedere week één of twee pallets, maar sinds we de bieten zo verkopen is dat een container per week. Deze verkopen we vooral aan groentenwinkels, supermarkten, snijbedrijven en foodservice, want we hebben ze beschikbaar in verpakkingen van 250 gram tot 2,5 kilo", besluit Hans.

Voor meer informatie:
Ready to Eat
Hans van Maurik
Laagraven 11-13
3439 LG Nieuwegein
Tel: 030 - 288 5557
Mob: 06 4270 9672
hans@readytoeat.nl
www.readytoeat.nl