Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiele prijzen en voorraden voor Poolse appelteler

Het seizoen 2017 is voor veel Poolse appeltelers voorbij maar niet voor Basstion Fruit, dat anticipeerde op een tekort op de Europese markt en zorgde dat het over voldoende voorraden beschikte om kwaliteitsappelen te kunnen blijven leveren tot aan het begin van het nieuwe seizoen. 



"We zullen onze Golden, Red Pinova, Red Jonaprince, Jonagored en Idared zeker tot eind juli blijven verkopen. De huidige prijzen waren goed en groothandelaren betaalden in Nederland prijzen van €0,78 per kilo (Golden 65+) tot €1,20 per kilo (Royal Gala 75+). Onze prijzen kunnen nog steeds concurreren met die van het zuidelijk halfrond dus ik raad importeurs aan om ons fruit te kopen!," vertelt eigenaar Michał Biedrzycki.

Na alle problemen in Europa vorig jaar verwacht Michał dat het komende seizoen totaal anders zal worden. "Hoewel het altijd moeilijk te zeggen is wat er gaat gebeuren omdat we overgeleverd zijn aan de grillen van moeder natuur." Hij vertelt dat de appeloogst in Polen op vier miljoen ton wordt geraamd. Als het weer zo blijft dan zal de pluk van Royal Gala naar verwachting eind augustus/begin september beginnen. 



"We blijven ons richten op het leveren van de beste kwaliteit en onze belangrijkste rassen zijn Royal Gala en Golden. Dit zijn de rassen die het bekendst zijn in heel Europa en we hebben positieve reacties gehad op onze merkverpakking. We hebben ook een lijn appelen in polyzakken geïntroduceerd voor onze goedkopere rassen, zoals Idared," vervolgt Michał.

"De situatie van dit jaar: met lagere prijzen, een kleinere productie in China en de wereldwijde handelsoorlogen, zal mogelijk grotere kansen voor ons creëren bij onze overzeese klanten."

Voor meer informatie:
Michał Biedrzycki
Basstion Fruit Sp. z o.o.
Tel: +48 604419819
Email: m.biedrzycki@basstionfruit.pl
www.basstionfruit.pl
Publicatiedatum: