Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van den Hombergh, Frankort&Koning:

"Vraag naar papaya's in zomer traditiegetrouw wat rustiger"

Tholen - "De stakingen in Braziliƫ hebben de aanvoer van papaya's danig in de war geschopt. Omdat er geen 'vliegtuigpapaya's' afkwamen, waren de scheepspapaya's snel geruimd, waardoor nu de aanvoer weer even op gang moet komen", aldus commercieel directeur Leon van den Hombergh van Frankort&Koning. "De consumptie van papaya's is de afgelopen weken aardig goed geweest, maar neemt traditiegetrouw in de zomermaanden af."



"Wel zien we door de jaren heen dat de afzet van papaya's grote stappen heeft gemaakt en dat deze exoot veel bekender wordt bij een groter publiek. Zowel retailers als foodservice werken er graag mee. Doordat de papaya's 'meeliften' op de meloenenboten wordt het kostenplaatje voor de afnemers ook een stuk gunstiger", aldus Leon.

Ook Europese en dan met name Spaanse telers ruiken daarom hun kans en zoeken dan ook steeds meer afzet in Europa. "In principe kan Braziliƫ jaarrond produceren, maar traditioneel neemt de vraag in juli en augustus af door de concurrentie van ander zomerfruit, maar die schapruimte wordt medio september wel weer teruggepakt als de nieuwe Braziliaanse oogst op gang komt", besluit Leon.

Voor meer informatie:
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Fresh Park Venlo nr. 3822
T: +31 (0)77 3897 202
www.frankort.nl