Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Primeuraardappelen uit Apulië hebben geen concurrentie vanuit Sicilië

Om dit moment is de markt voor nieuwe aardappelen redelijk bevredigend. "De vorst van eind februari reikte gelukkig niet tot Sicilië en hierdoor konden we eind maart al beginnen met oogsten. Dit zorgde niet voor een grote overlap met de aardappelen uit Apulië, die eind maart te maken kregen met vorst waardoor de rijping werd vertraagd." Dat zegt Cosimo Leggiero, marketing manager bij Miss Freschezza.




De vertraging zorgde ook voor een voordeel. "De velden zijn niet zo moe en we kunnen voldoen aan de vraag zonder daarbij haast te hoeven maken. De vraag is op dit moment niet zo hoog en de prijzen variëren tussen €0,55 en €0,65 afhankelijk van de selectie van de grootte en de variëteit."



"De variëteit, die het erg goed doet, is de Spunta, die wordt geteeld tussen de gebieden Monopoli, Fasano en Polignano a Mare. Het gebied, de kwaliteit van de grond en de handmatige verwerking zorgen voor een aardappel met een goede smaak", zegt Leggiero.



De aardappelen van Miss Freschezza zijn bestemd voor de groothandelsmarkten in Italië en worden ook naar het buitenland geëxporteerd, voornamelijk naar Frankrijk. "Onze verpakking van 4kg bevat onze beste selectie. Op een bijgesloten flyer vertellen we het verhaal van de plaats en de productiemethode en de kenmerken van het product", concludeert Leggiero.
Publicatiedatum: