Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage Studienamiddag Primoris

“Communicatie is een belangrijke factor in voedselveiligheidscultuur”

Tholen - Dinsdag 19 juni werd voor de tiende keer de Primoris Studienamiddag gehouden. Vanuit de gehele Belgische en Nederlandse voedingssector waren en genodigden aanwezig. Carine De Clercq, directeur van Primoris opende de studiemiddag met het doornemen van de voorgaande studienamiddagen. 'Risicobeheersing binnen de voedselketen, een bord vol uitdagingen' was dit jaar het thema. 


Dirk Deman, Rik Decadt en Nancy Vindevogel van REO Veiling en Carine De Clercq van Primoris


Uit de AGF-sector waren er onder andere genodigden van Cooperatie Hoogstraten, BelOrta en REO Veiling aanwezig. De directeur bedankte de veilingen voor medewerking die zij al jaren verlenen aan het event en de groenten- en fruitpakketten die REO Veiling verzorgt voor de sprekers. 


Carine De Clercq opent de Studienamiddag

Liesbeth Jacxsens van Primoris dochteronderneming Ciboris was de eerste spreker van de middag. "Het is belangrijk om productieprocessen te monitoren en aan de hand daarvan plannen te maken. Staalnames moeten ook altijd verbonden zijn aan een plan, alleen zo kan er goed worden opgevolgd." 


Raf de Blaiser van KDT en Dominiek Keersebilck van REO Veiling


Elien De Boeck van de Universiteit Gent heeft onlangs onderzoek gedaan naar de menselijke factor van voedselveiligheid. Uit het onderzoek is gebleken dat de factor leiderschap en communicatie erg belangrijk zijn in een omgeving waar een voedselveiligheidscultuur heerst. 


Elien De Boeck (UGent), Liesbeth Jacxsens (Ciboris), Wendie Claeys (FAVV) en Tatiana Cucu (Ciboris)

Van onderzoeksbureau GFK was Tim Meeusen aanwezig om te vertellen over het onlangs uitgevoerde onderzoek over de consumentenperceptie over de risico's in de voedselketen. De laatste sprekers waren Hans Braeckman van Primoris over het laboratorium en Wendie Claeys van FAVV over de resultaten van het residumonitoring. 


Voor meer informatie:
Primoris
Technologiepark 2/3
9052 Zwijnaarde
+32(0)933 010 10