Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe verpakking populaire Italiaanse vijgen

In het gebied rond Ruvo di Puglia, in de provincie Bari, zijn de vijgen dit seizoen later dan anders met een oogst eind juni/begin juli. In de gebieden Molfetta en Giovinazzo, ook in Bari, is men een week geleden begonnen met de oogst. "De nabijheid van de zee van deze twee gebieden zorgt voor een natuurlijke vooruitgang van het product en dit jaar begon de oogst zelfs 7 dagen eerder. We verwerken ongeveer 10 ton vijgen per dag, waarvan 65-70% bestemd is voor de buitenlandse markt", zegt een manager van de Cantatore Fruit Company.



"In vergelijking met vorig jaar is er nu een nieuwe merkverpakking 'mmm... Fichissimo'. Deze is kleiner, 30x40 cm met een gewicht vanaf 3 kg netto (foto hierboven) en beter verkoopbaar. Daarnaast was er ook veel vraag uit het buitenland, met name Frankrijk, Duitsland, Nederland en Belgiƫ. Door de Nederlandse wederuitvoer arriveren de vijgen ook in de Scandinavische landen. Bij langdurig transport moet het product dus een geschikte mate van rijpheid hebben, anders is het waarschijnlijk dat het bij aankomst niet meer goed is en kan niet langer worden verkocht."

De markten in Frankrijk en Duitsland hebben een grote voorkeur voor Italiaanse vijgen omdat ze van een groter kaliber zijn dan de Spaanse of Turkse vijgen en beter van smaak zijn. "De Italiaanse vijg kan de 300 of 400 gram overschrijden terwijl de vijgen uit andere landen een meer langgerekte vorm hebben en kleiner zijn."



Volgens de manager gaat de Italiaanse markt wat langzamer in termen van afzet. "Het seizoen van bijvoorbeeld kersen loopt te einde en de vijg is heeft zich nog niet goed op de markt gepositioneerd."

Ook dit jaar worden de vijgen verpakt in steenpapier, dat ondoordringbaar is voor water, zeer ecologisch en biologisch afbreekbaar.



Het seizoen van de Cantatore vijg eind augustus eindigen. "In deze maand is er in Italiƫ een sterke vraag naar fruit."
Publicatiedatum: