Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FIFA 2018

Fruitshaker in kleuren Zweedse vlag

Zomer betekent in Zweden barbecueën en in juni 2018 zullen er veel tuinfeesten op het programma staan, niet alleen vanwege de Midzomerviering maar ook omdat het Zweedse voetbalelftal deelneemt aan het FIFA Wereldkampioenschap. 

Om het nationale team aan te moedigen, heeft Hebe een nieuwe fruitshaker op de markt gebracht, gevuld met fruit in de kleuren van de Zweedse vlag, zoals ananas, blauwe bessen en Piel de Sapo-meloen. De shakers dragen de slogan 'Heja Sverige-bägare' wat in het Nederlands zoiets betekent als 'Juich voor Zweden!'.


Anita Jansson van Hebe vertelt dat het bedrijf op dit moment actief gezonde snacks voor voetbalfans promoot. "We hopen dat mensen voor een fruitsnack zullen kiezen, zoals steen- en zachtfruit of meloen in plaats van pinda's en chips. We doen er in ieder geval alles aan om ze hierin aan te moedigen."

Ook de feestdag Midzomer staat alweer bijna voor de deur. Aardbeien worden gezien als een vast onderdeel van de feestelijkheden en worden verwerkt in desserts voor het Midzomer-feestmaal. 

"Zoals we een paar weken geleden al lieten weten, heeft het warme weer ervoor gezorgd dat we eerder dan gebruikelijk grote volumes aardbeien hebben kunnen oogsten. Aangezien de oogst vorige week piekte, zijn we bang dat we niet kunnen voldoen aan de enorme vraag rondom Midzomer. We weten nog niet wat de gevolgen van de vroege rijping van deze grote volumes aardbeien zullen zijn voor de latere productie. Mogelijk ontstaan er tekorten en komt het seizoen eerder ten einde. Het weer is de afgelopen week wat afgekoeld en dit zal de rijping vertragen. Dit jaar maakten we de warmste lente van de afgelopen 100 jaar mee," legt Anita uit. 

"We hopen Zweedse aardbeien te kunnen leveren maar we hebben ook kleine volumes uit België achter de hand om er zeker van te zijn dat we aan de vraag voor Midzomer kunnen voldoen. De prijzen in Europa stijgen snel, omdat men ook hier eerst warm weer had, waarna de volumes nu weer dalen."



Volgens Anita barbecueën Zweden in de zomer of het nu regent of niet en dit is terug te zien in de vraag naar bepaalde groenten en fruit.



"Er is in deze periode van het jaar altijd veel vraag naar groenten zoals suikermaïs, uien, aubergines, courgettes, paprika's en tomaten."

Voor meer informatie:
Anita Jansson
Hebe Frukt & Grönt AB
Tel: +46 31 780 27 00
Fax: +46 31 19 33 28
Email: anita.jansson@hebe.se
www.hebe.se
Publicatiedatum: