Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jarrow, Verenigd Koninkrijk

Groenteboer beboet voor verkopen rotte handel

Een Britse groenteboer moet €4.660 boete betalen omdat hij rot fruit te koop aanbood in zijn winkel. Op 11 juni jongstleden bevond de rechtbank Marc Philip Farnsworth uit Jarrow schuldig aan verkopen van vers fruit dat niet aan de minimale kwaliteitsstandaarden voldeed. 

De rechter legde Farnsworth een boete van €1.170 op. Daarnaast moet hij ook opdraaien voor de onderzoekskosten (€3.306), de kosten van rechtsvervolging (€725) en een slachtofferbijdrage van €117 betalen. 

De zaak kwam aan het licht nadat HMI-inspecteurs (Horticultural Marketing Inspectors) onderzoek deden. De HMI is verantwoordelijk voor de naleving van de EU-marktstandaarden voor verse groenten en fruit, noten en paddenstoelen in Engeland en Wales. Deze standaarden zullen ook na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU van kracht blijven. 

De winkel in Jarrow werd meerdere malen bezocht en de inspecteurs stelden vast dat er appelen verkocht werden die zo gekneusd waren dat ze niet meer gegeten konden worden. Ook werden er rotte vijgen en perziken aangetroffen. 

Mark Buckle, regiomanager van het HMI: "Tijdens een bezoek aan de winkel troffen onze inspecteurs appelen aan die niet meer voor consumptie geschikt waren, laat staan om verkocht te worden. Ondanks herhaaldelijke pogingen om de problemen samen met de winkeleigenaar op te lossen, ondernam deze geen actie waardoor wij genoodzaakt waren een gerechtelijke procedure te starten. 

We stellen alles in het werk om te voorkomen dat ongeschikte AGF op de markt komt. De boete die in deze zaak is opgelegd, dient dan ook als waarschuwing voor anderen. 
Publicatiedatum: