Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse paprika's in moderne kassen

Polen maakte dit jaar een vroege start in het paprika-seizoen. Dit komt mede door het warme weer en de nieuwe moderne teeltfaciliteiten. Vorig seizoen startte de export pas halverwege juli. Agnieszka Arcimowicz van het Poolse Targban vertelt half juni dat ze volle vrachtwagens met groene paprika's kunnen laden. De gele en rode paprika's volgen de komende weken. 


Traditionele Poolse tunnels om paprika's te produceren.

Geweldige tijd
"Het is een geweldige tijd om de markt te betreden" vertelt Agnieszka. "De Spaanse productie kampt met kwaliteitsproblemen en de Nederlandse paprika's worden tegen hoge prijzen verkocht. Dit jaar zien we ook goede hoeveelheden courgettes en aubergines voor de export. We hebben de groenten in gemengde zendingen opgenomen," voegt Agnieszka eraan toe.


Geweekte paprika's in oudere stijltunnels.

Traditionele
"De meeste producenten maken gebruik van traditionele tunnels. Een van de teeltfaciliteiten heeft onlangs een complete modernisering ondergaan, waarbij alles gemonitord en gecontroleerd wordt door computers," aldus Agnieszka.

Ze is enorm enthousiast over de kwaliteit van de nieuwe kassen. "Ze zijn gelijk aan de Nederlandse en we zien het verschil in kwaliteit direct. De paprika's hebben een prachtige vorm en een mooie stengel. Het systeem werkt goed: als het te heet wordt, gaan de ramen open en de irrigatie start als de planten water nodig hebben." 




Close up paprika's uit de gemoderniseerde kas.

Targban voorziet de interne markt en exporteert naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Zweden. Op de vraag hoezeer de Brexit hun handel zal beïnvloeden, antwoordde Agnieszka: "We hebben ons staande gehouden toen we Rusland verloren. Ik ben er zeker van dat we iets met het Verenigd Koninkrijk kunnen verzinnen. Ze hebben ons tenslotte nodig. Ik voorzie geen grote problemen."

Voor meer informatie:
Agnieszka Arcimowicz
Targban
T: +48 22 48 14 804
F: +48 22 48 14 801
Publicatiedatum: