Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie nieuwe abrikozenvariëteiten

Op 12 juni 2018 hield het Italiaanse Vivai Fratelli Zanzi, in samenwerking met IPS International Plant Selection, een open dag. Er werden onder andere drie nieuwe abrikozen variëteiten gepresenteerd: Rubilis, Rubissia en Rubely, waar Zanzi momenteel mee experimenteert.

Bekijk het video-interview met Giovanni Zanzi


"Dit jaar hebben we veel te lijden gehad onder het wisselende klimaat. De nachtvorst heeft bij sommige vroege variëteiten veel verlies veroorzaakt", zegt Enrico Zanzi.

Enrico Zanzi en Edwige Remy

De onderstam die is gebruikt voor de Rubilis is de Mirabolano 29C en de abrikozenplanten bevinden zich in het vierde jaar. Zanzi wil oogsten op het juiste moment zodat de abrikozen niet zuur zijn.



De tweede variëteit, de Rubissia, is meer aromatisch dan de Rubilis en kan iets eerder worden geoogst. De plant is krachtig en expansief en de teelt kan gemakkelijk 30 ton per hectare opbrengen.
 
Van links naar rechts Riccardo, Matteo, Giovanni en Enrico Zanzi

Het derde ras, de Rubely, is eind juni klaar om te worden geoogst en de verwachtingen zijn goed. De teelt kan tot wel 40 ton per hectare opbrengen. "Het Rubyngo-assortiment omvat variëteiten die alle periodes dekken, dus het is mogelijk om de klanten lange tijd van abrikozen te voorzien", zegt Edwige Remy van IPS.

Ongeveer 150 telers waren aanwezig tijdens de open dag


Contact:
Vivai F.lli Zanzi

Via del Gorgo 137
Loc. Gorgo di Fossanova San Marco
44124 Ferrara
Tel.: +39 (0)532 719072
Email: vivaizanzi@vivaizanzi.it
Web: www.vivaizanzi.it
Publicatiedatum: