Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel van Lith, The Greenery

"300-gramsverpakking rode bessen populair"

Het rode bessen seizoen is inmiddels al weer een paar weken bezig. De glasteelt is afgerond en de bessen uit de folietunnels worden momenteel geoogst. De buitenteelt start op en hierdoor neemt het beschikbare volume snel toe. "De kwaliteit van de rode bessen is dit jaar uitstekend. Door het warme voorjaar is de smaak dit jaar extra goed. In tegenstelling tot vorig jaar is er dit jaar geen nachtvorst geweest, waardoor de komende tijd voldoende kilo's beschikbaar zullen zijn. Binnen The Greenery zien we dat de teelt van rode bessen nog steeds wat groeit, vooral bij de bedrijven die zich echt specialiseren in de teelt van rode bessen," aldus Marcel van Lith.

Het bewaren en het sorteren van de bessen gebeurt bij The Greenery grotendeels centraal bij Zachtfruitbedrijf Schalkwijk. Hierdoor kan altijd flexibel ingespeeld worden op de vraag in de markt. Onlangs is het nieuwe moderne koelhuis geopend. Wereldwijd is het één van de meest geavanceerde koelhuizen voor de bewaring van bessen. De kwaliteit kan optimaal gegarandeerd worden, ook omdat er jaarrond mensen mee bezig zijn die het product door en door kennen.



Verpakkingen
"We zien de laatste jaren dat vooral de verpakking van 300 gram populair is geworden. Voorheen werden rode bessen in de zomer hoofdzakelijk aangevoerd in 500 gram, maar voor consumenten is deze verpakking vaak te groot en 125 gram is te klein om volume te kunnen verkopen. Naast de 300 gram blijven we echter ook de 125 en 500 gram aanbieden voor de klok," legt Marcel van Lith van The Greenery uit. Alle verpakkingen met deksel of topseal worden via het pakstation van The Greenery in Schalkwijk of Breda op klantniveau klaar gemaakt en zijn via de verkopers in Barendrecht verkrijgbaar.
 
De komende maanden is vooral de binnenlandse handel belangrijk voor de verkoop van de rode bessen. De landen die gedurende de rest van het seizoen veel rode bessen uit Nederland importeren hebben in de maanden juni, juli en augustus zelf productie.
 
Voor meer informatie:
Marcel van Lith
Telefoon 0180 656 974
m.vanlith@thegreenery.com

 
Publicatiedatum: