Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE marktrapport week 22 / 2018

Overaanbod bij aardbeien zorgt voor prijsval

Het zomerse weer zorgde ervoor dat consumenten zin kregen in aardbeien uit Duitse teelt. De afzetcijfers zijn snel omhoog gegaan. Parallel hieraan nam echter ook de beschikbaarheid toe, zelfs zo dat de beschikbaarheid de verkoopmogelijkheden overtroffen.



Het kwam tot een overaanbod die deels aanzienlijke overschotten veroorzaakte. De handelaren waren gedwongen om hun prijzen succesvol en duidelijk naar beneden aan te passen. Alleen bij topproducten konden de prijzen op hetzelfde niveau als tot nu toe blijven of tendeerden de prijzen in een enkel geval zelfs omhoog. Aardbeien van een onberekenbare of duidelijk mindere kwaliteit moesten herkenbaar met een kwaliteitsmededeling afgezet worden. Zo waren uiteenlopende prijzen van 0,70 tot 1,40 euro per schaaltje van 500 gram niet ongebruikelijk. De prijzen van partijen van een uitstekende kwaliteit schoten zonder problemen in de lucht naar prijzen tot 2,20 euro per 500 gram. 
Publicatiedatum: