Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede kwaliteit en prijzen meloenen in Noord-Italië

De prijzen van de meloenen zijn goed, zeker als de kwaliteit hoog is. In het noorden van Italiƫ wordt nu volop geoogst met name in de gebieden Mantua en Verona. Zerbinati Agricoltura beschikt over 250 hectare in Sermide (Mantova) en aangrenzende gebieden en de meloen is een van hun belangrijkste gewassen. In deze periode wordt voornamelijk Honey Moon geteeld.



"Vanuit kwantitatief oogpunt kunnen we spreken van een lichte daling maar de kwaliteit is optimaal. Het weer heeft de rijping vertraagd maar dit zorgt er wel voor dat de meloenen een hoge brixgraad hebben. Ons beleid is echter altijd geweest om een paar bloemen per plant te laten staan zodat we meloenen van bovengemiddelde kwaliteit op de markt kunnen brengen. Zelfs de prijzen die we krijgen, zijn vaak meer dan het dubbele van de normale markt", zegt Oscar Zerbinati van het gelijknamige bedrijf.



De gemiddelde oogst is ongeveer 40 ton per hectare met een totaal van ongeveer 27200 ton per jaar.

"Dankzij twintig jaar ervaring op het gebied van de teelt van vroegrijpe en vroege meloenen hebben we teelttechnieken ontwikkeld waarmee we kunnen anticiperen op de teelt in vergelijking met de rest van Noord-Italiƫ. Daarnaast hebben we belangrijke investeringen gedaan om elk jaar kwaliteitsmeloenen te hebben. Dit heeft wel een keerzijde want de meloenen worden in andere Italiaanse provincies meer gewaardeerd dan in het gebied rond Verona. Dit leidt tot speculatie over de prijs terwijl het juist de kwaliteit is waar over gepraat zou moeten worden", zegt Riccardo Bonfante, teler en regiopresident van Coldiretti.
Publicatiedatum: