"Dit perenras heeft een milde, zoete smaak met een laag zuurgehalte en een knapperige Aziatische textuur," vertelt ANFIC-directeur Gavin Porter. "Het is een knapperige en sappige peer met een geweldige smaak die minder zoet is dan die van de Nashipeer. Het is een hybride met een 'blos', een prachtige citroengele kleur en een krokante bite."
"Hoewel dit ras direct na de pluk kan worden gegeten dankzij het hoge suikergehalte en de heerlijke smaak, blijft het ook in bewaring knapperig, sappig en smaakvol," vervolgt hij. "De reacties op onze smaakproeven op diverse markten, waaronder Zuidoost-Azië, de Verenigde Staten, Europa, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Australië, Chili en Argentinië, waren lovend en consumenten waarderen de heerlijke smaak en de knapperige bite van dit ras. Dit is een grote smaakverbetering voor alle Nashi fruit met een rode blos en een verfrissende nieuwe smaakbelevenis."
De bomen zijn productief en brengen grote ronde vruchten voort die in Australië en Nieuw-Zeeland doorgaans eind februari/begin maart geplukt worden. Het ras kan minimaal drie maanden uitstekend bewaard worden en zelfs nog langer mits het op de juiste manier wordt geplukt en bewaard.
Er zijn proefzendingen van de Australische peer naar Zuidoost-Azië geëxporteerd en de feedback hierop was goed. Zodra de productie groeit, zal er naar nieuwe exportmarkten gezocht worden.
Voor meer informatie:
Dr Gavin Porter
Australian Nurserymen's Fruit Improvement Company
Phone: +61 7 3491 9905
info@anfic.com.au
www.anfic.com.au