Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse consument nog niet klaar voor Ready-to-Eat avocado

In Polen blijft de vraag naar avocado's stijgen en Agnieszka Arcimowicz, van im- en exportbedrijf Targban, vertelt dat het bedrijf haar avocado's dit jaar voor het eerst rechtstreeks uit Kenia importeert en niet via Nederland. "We kopen het ras Fuerte direct bij de Keniaanse teler in en we zijn zeer tevreden over de kwaliteit van het fruit," vervolgt Agnieszka. 
 
"We merken dat de groei van de vraag naar zowel mango's als avocado's gelijk opgaat en de afgelopen jaren verdubbeld is. Steeds meer consumenten raken vertrouwd met deze producten, hoewel ze nog niet klaar lijken te zijn voor eetrijp fruit en er nog steeds de voorkeur aan geven hun avocado's onrijp in te kopen. Onze leverancier heeft aangeboden ons eetrijpe avocado's toe te sturen per luchtvracht. Deze avocado's zijn aan de boom gerijpt, veel smakelijker en één tot twee weken houdbaar. De consument is echter nu nog niet bereid om hier een hogere prijs voor te betalen," legt Agnieszka uit. 

De avocadoprijzen waren tot week 18 hoog met een aanvoer van fruit van goede kwaliteit dat voornamelijk uit Peru afkomstig was. Toen de aanvoer uit Kenia op gang kwam, daalden de prijzen echter met bijna 40%. Agnieszka vertelt dat de supermarkten in Polen gelukkig nog altijd goede prijzen betalen voor avocado's en volgende week wordt er opnieuw een prijsstijging verwacht. 

"We zien de toekomst van de avocadomarkt hier dan ook rooskleurig in. Gemiddeld verkopen we 1.600 dozen per week," aldus Agnieszka. 


Voor meer informatie:
Agnieszka Arcimowicz
Targban
Tel: +48 22 48 14 804
Fax: +48 22 48 14 801
Publicatiedatum: