Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"„Griekse export watermeloenen gestart"

Het seizoen van de watermeloenen loopt momenteel op volle toeren. Na de seizoensstart met producten uit onder andere Marokko en Iran, komen er nu steeds meer meloenen uit de Zuid-Europese teeltgebieden (voornamelijk Spanje) op de markt. Ook de meloenen met herkomst Griekenland arriveren momenteel bij de Duitse groothandels, zegt groothandelaar Mustafa Karahan van Maxime Lebensmittelgroßhandel, gevestigd in het Frischezentrum Essen. Hij heeft de Griekse watermeloenen sinds vier jaar in het assortiment. 


Verse meloenen uit Griekenland in de bewaring van Maxime Lebensmittelgroßhandel

Herkomst
"Ons meloenenseizoen hebben we op 10 mei geopend en zal normaal gesproken tot in oktober lopen'', deelt Mustafa mee. "We hebben de watermeloenen met talrijke herkomsten in het assortiment en verkopen afhankelijk van de transportkosten meloenen uit Marokko, Iran en natuurlijk Spanje. Aan het begin van het seizoen hadden we er ook nog wat uit Sicilië: die waren echter al op 20 mei uit de markthandel verdwenen.''


Eigenaar Mustafa Karahan van groothandelsbedrijf Maxime Lebensmittelgroßhandel

Over het algemeen zijn de pitloze meloenen tegenwoordig met afstand het populairst, beweert Mustafa. "De prijsverhoudingen zijn ook bijpassend: de kiloprijzen van de pitloze meloenen liggen bijna dubbel zo hoog. Deze verkopen we hoofdzakelijk met herkomst Spanje en Marokko. Naast watermeloenen hebben we ook de Kirkagac-meloenen in het assortiment: de vraag daarnaar is momenteel ook tamelijk groot.''


De opslagruimte in het Frischezentrum Essen

Groothandelsbedrijf
De gebroeders Karahan zijn sinds meer dan twintig jaar in de fruithandel actief en sinds 2014 in het Frischezentrum Essen gevestigd. Het groothandelsbedrijf levert aan een gemengde clientèle van zowel Turkse alsook Duitse vakhandelsbedrijven en de gastronomie. Het leveringsgebied omvat het gehele Ruhrgebied tot aan de regio's Bielefeld en Kassel. Naast zuidvruchten distribueert het bedrijf ook grote hoeveelheden tomaten, komkommers en overige groenten, die via de veiling in België ingekocht worden.

Verdere informatie:
Maxime Lebensmittelgroßhandel
Inh. Sükrü und Mustafa Karahan
Frischezentrum Essen
Tel: 0049 201 43666714
Publicatiedatum: