Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Breva vijgenoogst stuit op onverwachte concurrentie uit Brazilië

Ongeveer tien dagen later dan vorig jaar is vorige week in het Spaanse Elche het seizoen van de Breva vijg begonnen. De late start is het gevolg van de zachte temperaturen in het voorjaar en de overvloedige regenval. 

"Op Europese markten wordt reikhalzend uitgekeken naar de komst van de eerste Breva vijgen uit Spanje aangezien er momenteel geen aanvoer uit andere teeltgebieden is, tenminste niet in Europa," legt Susi Bonet van de verkoopafdeling van Cambayas uit. 



Volgens Bonet is de oogst vergelijkbaar met die van vorig seizoen en ook de kwaliteit is goed omdat het bedrijf er in geslaagd is om schade door hagel en stortregens te vermijden, "We zijn zeer tevreden over de maten omdat de meeste tussen de 25 en 30 zitten."

Het feit dat de temperaturen lager dan normaal zijn, heeft niet alleen voor een latere start van de oogst gezorgd maar ook dat de volumes tot aan week 25 verspreid beschikbaar komen. Hierdoor wordt overaanbod voorkomen en blijven de prijzen op een goed niveau," legt Bonet uit.

Bij aanvang van het seizoen zijn de prijzen in Spanje, Frankrijk en Nederland, de belangrijkste markten voor vijgen van Cambayas, eveneens vergelijkbaar met die van vorig jaar. 



"We exporteren ook naar derde markten zoals Canada en het Midden-Oosten, zij het in mindere mate. Vorig jaar konden we onze vijgen niet naar deze markten verladen vanwege onverwachte concurrentie uit BraziliĆ«. Tot die tijd hadden we nooit met Braziliaanse vijgen hoeven te concurreren omdat deze doorgaans op de lokale markt afgezet werden. We weten niet precies waarom ze nu zijn gaan exporteren maar hun prijzen zijn lager dan de onze en het is moeilijk om met ze te concurreren," aldus Bonet. 



Voor meer informatie:
Susi Bonet
CAMBAYAS COOP.V
T +34 966637588
susi@cambayas.com
www.cambayas.com
Publicatiedatum: