Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse puntpaprika's straks ook in Duitse supermarkten verkrijgbaar



Paprikaspecialiteiten hebben tegenwoordig verschillende herkomsten. Ook in de Duitse kassen worden paprika's op grote schaal geteeld en verder ontwikkelt. Bepaalde specialiteiten zoals scherpe puntpaprika's worden echter voornamelijk in Turkije geteeld en via verkoopmaatschappijen aan Turkse vakhandelaren op de West-Europese markt verhandelt. Maar ook onder Duitse vakmensen groeit de interesse in Turkse producten, zegt Fikret Günaydin, directeur van de gelijknamige handelsonderneming, met de hoofdvestiging op de Großmarkt Hamburg.


Fikret Günaydin toont een kistje met verse kersen

Paprika-assortiment
Op de bonte stand van Günaydin is het zomerfruitseizoen eveneens begonnen. Kersen, pruimen, maar ook meloenen worden momenteel in de ophaalhandel verkocht. Trots toont de ervaren handelaar een kistje knalgele Kirkagac-meloenen: "We verhandelen sinds deze week de Turkse Kirkagac-meloen. Deze is duidelijk zoeter dan de Galia en het seizoen loopt normaal gesproken tot en met eind augustus. Het zijn momenteel vooral Turkse vakhandelaren en inkopers die hierin geïnteresseerd zijn, hoewel de populariteit van de variëteit ook onder Duitse vakhandelaren succesvol toeneemt.''


Dolma-paprika's van het merk Tarim Verdican

Hetzelfde is echter het geval bij het brede puntpaprika-aanbod, waardoor de handelsbeurs ver buiten de grenzen van Duitsland bekend is. Onder andere de populaire variëteiten Kil Sivri en Dolma vindt men in het assortiment van de groothandelaar, maar ook iets onbekendere rassen zoals Uc Burun. "Doordat we reeds meer dan tien jaar met hetzelfde agentschap samenwerken, kunnen we een bepaalde leveringscapaciteit garanderen en zijn onze puntpaprika's het hele jaar door verkrijgbaar. Buiten het vollegrondseizoen, dat eind deze maand van start gaat, is de Turkse kassenteelt continue in ontwikkeling. Vanwege de toenemende bekendheid onder Duitse klanten ben ik van mening dat de puntpaprika's over circa vijf jaar ook in de supermarktschappen zullen liggen.''


De variëteit Cin Biber

Fullservice aanbieder
De Günaydin Group is een fullservice-aanbieder in landbouwproducten in Turkije en teelt met behulp van geselecteerde contracttelers en op eigen arealen. In de eigen fabriek worden de producten verwerkt, verpakt en door de eigen distributielogistiek naar meerdere Europese landen geëxporteerd, met name naar Duitsland. Buiten de stand op de Großmarkt Hamburg beschikt het bedrijf over een afzonderlijk kantoor waar de binnenlandse en exporthandel evenals de uitleveringen gepland en afgehandeld worden. Onder andere vijgen en steenfruit worden reeds aan de Duitse retailsector verkocht.



Verdere informatie:
Günaydin Trading GmbH
Banksstraße 28, D-20097 Hamburg
Tel.: +49 (40) 323 10 69 0
Fax: +49 (40) 323 10 69 10
Publicatiedatum: