Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke vraag naar Chinese lotuswortel op Amerikaanse markt

"Lotuswortel komt oorspronkelijk uit India maar werd eeuwen geleden al in China geïntroduceerd. In de loop der jaren zijn zowel het lotuswortelareaal als de export fors gegroeid. De prijs is redelijk stabiel met weinig schommelingen," vertelt de heer Fan van Sunny Fresh Vegetable and Fruit Trade.


De pas geoogste lotuswortels


Verse lotuswortel


Het teeltgebied van de lotuswortel

"Er zijn drie soorten lotuswortel: met wortels, zaden en bloemen. In China wordt de lotus eind maart/begin april in het zuidelijke deel van de Jangtsekiang geplant. In Beijing vindt het planten begin mei plaats. Onze lotuswortel komt uit Hubei, het grootste teeltgebied in China. Het product is van juni tot april op de markt. 


Een teler oogst de lotuswortel


Gewassen lotuswortel


Verse lotuswortel voor de export

"De lotuswortel uit de regio Hubei is groter van formaat en beter van kwaliteit. De aanvoerperiode is eveneens langer dan die uit overige regio's. Als de koudeketen niet onderbroken wordt, blijft het product wel 40 tot 50 dagen goed. Lotuswortel is daarom zeer in trek op overzeese markten. Vanuit de haven van Shenzhen wordt onze lotuswortel naar landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Singapore en Maleisië geëxporteerd. Naar verhouding is de vraag op de Amerikaanse en Canadese markt groter."


Mr.Fan
Guangzhou Sunny fresh vegetable and fruit trade
Tel: +86 13828448100
Fax: +86 20 3908 0791

Publicatiedatum: