Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2 t/m 4 juli 2018

Factfindingmissie Foodservice (verse) levensmiddelen Duitsland

De totale omzet in de Duitse foodservice groeit jaarlijks en bedraagt bijna € 75 miljard. Na retail is dit het grootste afzetkanaal voor (verse) levensmiddelen in Duitsland. Duitse consumenten hebben andere eetgewoonten dan Nederlandse. Dit beïnvloedt ook de gehele foodserviceketen. Vanuit Nederlands perspectief is deze keten niet altijd even makkelijk te doorgronden. De foodservicemarkt in Duitsland is zeer groot, op groothandelsniveau tot wel € 30 miljard inclusief de versgroepen. Maar de keten is ondoorzichtig. Er zijn veel verschillende partijen die belangrijk zijn, maar nauwelijks voorkomen in statistieken.

Begin juli wordt er een Factfindingmissie Foodservice Duitsland georganiseerd, die u inzicht geeft in de Duitse Foodservicemarkt (Gemeinschaftsverpflegung, GV) van het grootste buur-Bundesland van Nederland, Noordrijn-Westfalen, met bijna 18 miljoen inwoners. De verschillen tussen het eisenprofiel van de foodservice t.o.v. de retail met consequenties voor assortiment en logistiek komen aan bod, evenals de kansen die ontstaan in grote instellingen door nieuwe foodtrends, zoals eiwit verrijkte producten of personalised food, gericht op specifieke doelgroepen zoals patiënten of sporters.

Voor wie?
Deze Factfindingmissie Foodservice is interessant voor bedrijven in de diverse foodsectoren zoals vlees, zuivel, bakwaren, brood en AGF van vers en bewerkt tot diepvries, gekoeld en geconserveerd. Maximaal 20 deelnemers uit diverse foodsectoren leren meer over de nieuwste foodservicetrends en afzetkanalen en ontmoeten boeiende bedrijven, waaronder ziekenhuizen, bedrijfscatering, horeca en voedselverwerkers.

Meer informatie en aanmelding:
Oost NL, Jochem Wolthuis, 06 16 29 03 95 of jochem.wolthuis@oostnl.nl


Drs. Jochem Wolthuis
Duitsland Desk Agri, Food & Flowers
Gsm +31 6 16 290 395
www.duitslanddesk.nl

Publicatiedatum: