Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lieve Michielsen, inkoper Special Fruit

“De vraag naar ananas neemt weer af”

Tholen - "De ananasmarkt is op dit moment weer vrij rustig. Het eerste deel van het jaar tot eind mei is er veel vraag naar ananas. Dan begint de vraag af te zakken, omdat de ananas concurrentie krijgt van het zomerfruit", vertelt Lieve Michielsen, inkoper bij Special Fruit. De aanvoer van de ananas is op dit moment niet hoog en zijn bestemd voor een klein vast programma. 


Baby-ananas van Special Fruit is afkomstig uit Mauritius 

De ananas van Special Fruit komen uit Costa Rica. "De prijzen van ananas zijn voor onze klanten in het programma vrij stabiel. Op de vrije markt zijn op dit moment de prijzen vrij laag. De kaliber ananas die Special Fruit in haar gamma heeft zijn voor het grootste deel kaliber 8, en in mindere mate 7 en 6", aldus Lieve. De meeste ananas van het importbedrijf zijn bestemd voor de Belgische markt, en dan met namelijk retail en horeca.

Naast de gewone ananas heeft Special fruit ook baby-ananas in haar assortiment. "Onze baby-ananas komen uit Mauritius en worden gerekend onder exoten. De markt is vrij stabiel, al loopt de vraag tijdens de zomermaanden iets terug. De baby-ananas zijn bestemd voor heel Europa en dan met name naar de retail", zegt Lieve. 

Voor meer informatie:
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
+32-(0)3 3301792
+32-(0)3 3150843