Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kris Wouters, Woutersfruit

"We verwachten een verdubbeling van de QTee®-peer oogst”"

Tholen – "Het is nog vrij vroeg om te zeggen, maar we verwachten dit jaar een goede oogst van de QTee® peer", vertelt Kris Wouters van Woutersfruit. "We verwachten rond 15 augustus te kunnen leveren en dat zal ruim twee weken voor het Conference seizoen zijn. Het weer tijdens de bloeiperiode van de QTee®-peer heeft ervoor gezorgd dat de verwachtingen voor het seizoen erg goed zijn. Vorig jaar hadden we veel kleine maten als gevolg van de vorst tijdens de bloei, dit jaar verwachten we veel dikke maten en een goede kwaliteit fruit."



Woutersfruit is één van de Belgische teeltbedrijven die het clubras QTee® teelt in België. De QTee®-peer wordt ook wel 'gebloste' peren genoemd door zijn rode uiterlijk. In Zuid-Afrika hebben ze veel variëteiten die lijken op de QTee®. Veel Zuid-Afrikaanse peren hebben hetzelfde rode uiterlijk. "Sinds vorige week heeft Woutersfruit zijn PLU-code in orde. We zijn al bezig met het opmaken van de planning voor de retail. We verwachten dit jaar een oogst die twee keer zo groot is dan vorig jaar, met de PLU-code kunnen we aan meer retail gaan leveren", vertelt Wouters.



De grootste markten voor de QTee®-peer zijn Duitsland en het Midden-Oosten. In tegenstelling tot de QTee® is de Conference nooit populair geweest in het Midden-Oosten. De schil van de Conference vindt men te ruw, en wordt daarom aangezien als een klasse twee peer. "De QTee® is daarentegen wel erg populair net als de gebloste peren uit Zuid-Afrika", aldus Kris. "Azië is voor de QTee® wel een interessante markt. In Maleisië hebben we de QTee®-peer al wel verkocht, maar in Vietnam en China nog niet. We hebben wel verschillende aanplanten geregistreerd voor China en Vietnam om de peer daar te kunnen verkopen." 



Ondanks dat de verwachtingen voor het seizoen erg goed zijn is het voor teeltbedrijven altijd afwachten wat het weer gaat doen. "We hebben het weer niet in de hand en hagelbuien kunnen roet in het eten gooien. We moeten maar afwachten hoe het over een aantal weken is, tot dan zijn we positief gestemd." De website van de QTee®-peer is ook vernieuwd. "Omdat de peer nog relatief jong is, is het belangrijk om klanten te informeren en dat doen we onder andere met de website", besluit Kris. 

Voor meer informatie:
Kris Wouters
Woutersfruit
Kasteellaan 21
3454 Rummen
+32(0)475283696