Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nungu, een exotische fruitsoort uit Tamil Nadu

India: Waar is de ijsappel gebleven?

Er zijn volop seizoensproducten beschikbaar, zoals mango's en kokosnoten maar de exotische nungu is tegenwoordig maar moeilijk te vinden. De nungu heeft een zwarte, harde schil en doorzichtig geleiachtig vruchtvlees dat een heerlijk zoete smaak heeft. Nungu's, die ook wel ijsappels worden genoemd, zijn heerlijk verfrissend. Ze groeien aan palmbomen en het seizoen duurt van eind april tot juli. Ooit verspreidde de soort zich over heel Tamil Nadu en de palm is dan ook een symbool van deze Indiase staat. 



Vroeger waren er volop handelaren die dit fruit afzetten maar daar zijn er nu nog maar een handvol van over. Eén van hen vertelde het volgende aan newindianexpress.com: "De oogst is dan wel niet groot maar de markt is goed. Mensen zijn vrij goed op de hoogte van de voordelen van deze fruitsoort. Deze vrucht is verfrissender dan een kokosnoot maar moeilijker te vinden in de handel."

De voorraden in Chennai worden aangevoerd vanuit Maruvathur, Kanchipuram en Pollachi. Nungu's kosten rond de €0,09 per stuk. Het geleiachtige vruchtvlees dient binnen een uur gegeten te worden omdat het daarna zijn smaak en kleur verliest. "De beste plaats om nungu's te verkopen, is langs de kant van de weg. Iedere vrucht bevat één, twee of drie 'gel' kernen," vertelt een jonge nungu-verkoper. 
Publicatiedatum: