Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fred Douven, abbGrowers:

"Komende weken grote hausse aan blauwe bessen op de markt"

Tholen - Na weken waarin het aanbod blauwe bessen op een laag pitje lag, is er nu een groot aanbod blauwe bessen vanuit Spanje, Marokko en Portugal aanstaande. "Het seizoen is verlaat en dat resulteerde in hoge prijzen, maar eigenlijk te lage volumes. Daar komt nu verandering in", vertelt Fred Douven van abbGrowers. "Keerzijde is dat ook de prijsdaling is ingezet."



"Gelukkig nemen de klanten de blauwe bessen momenteel goed op en zorgen ze dat er een niet te grote voorraad wordt opgebouwd. Alleen van ons bedrijf gaan er de komende weken al 20 ton blauwe bessen per dag de programma's in, dus dat is fors", vervolgt Fred. "Kwalitatief vind ik Portugal dit jaar erboven uit steken en dat is weleens anders geweest. Spanje heeft hele goede, maar ook mindere kwaliteiten in de markt en dat laatste wordt veroorzaakt door vroege rassen, die nu eigenlijk al van de markt hadden moeten zijn. De smaak van de Marokkaanse blauwe bessen, die nu in piekproductie zijn, vind ik persoonlijk niet optimaal."

Na deze maand gaat in de eerste volle week van juni ook de productie vanuit Midden- en Noord-Portugal van start, net als de Oost-Europese productie. "Inmiddels is de laatste handtekening van onze nieuwe BV in Servië gezet. We gaan met zo'n 170 telers werken en dat is het gros van de markt", vertelt Fred. Als voordelen van de Servische markt noemt hij allereerst het window in juni, waarin het bessenaanbod beperkt is. Verder zal abbGrowers de telers ondersteunen met kwaliteitscontroles en teelttechnische ondersteuning ter plaatse en liggen er volgens hem ook goede kansen voor de afzet in het zuidoostelijke deel van en buiten Europa.

Voor meer informatie:
Fred Douven
abbGrowers
Industriestraat 11
5961 PG Horst
fred@abbgrowers.com
www.abbgrowers.com