Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse aspergeproductie kan verdubbelen dit seizoen

In 2018 hebben asperges in de Franse Camargue wederom veel profijt gehad van de Mediterrane winter. Het Franse Cofruid'Oc Méditerranée ziet haar productie verjongen. Celestine, de authentieke asperge uit de Camargue, en Sauvageonne, een premium groene asperge, worden verbeterd door nieuwe spelers die er alles aan doen om onderdeel uit te maken van de kwaliteitsdynamiek met nieuwe aspergerassen (zowel witte als groene) en innovatieve technieken. 

"De erkenning van de hoge kwaliteit van de Camargue asperge stelt telers in staat hun productie op peil te houden en stimuleert hen in deze categorie te blijven investeren. Deze duurzame benadering spreekt ook de jongere generatie telers aan, die voor vernieuwing binnen de sector zorgt. Dankzij de bescherming tegen het slechte winterweer konden de eerste asperges in tunnels al in februari gestoken worden. In 2018 waait er een nieuwe wind door de sector waardoor de productie dit seizoen mogelijk zal verdubbelen ten opzichte van 2017."

Celestine, de traditionele asperge van de Camargue, is de beste kwaliteit die in de zandgronden van de baai van Aigues-Mortes wordt geteeld. De groente groeit volledig onder de grond en wordt gestoken zodra hij de oppervlakte bereikt. De asperge dankt haar roomwitte kleur aan het totale ontbreken van zonlicht. 



Sauvageonne groeit onder de blote hemel en dankt haar kleur aan chlorofylsynthese onder invloed van het zonlicht. Eenmaal geoogst, worden de asperges net als bloemen in vazen met water geplaatst zodat ze vers blijven.


Volgens Serge Amouroux van Cofruid'Oc is de synergie van jonge en ervaren telers gunstig voor de duurzaamheid van de sector. "De laatste jaren hebben we binnen de sector op de Camargue veel nieuwkomers mogen verwelkomen die graag asperges willen telen en dit is zeer goed nieuws voor ons! We werken met een product dat aan de hoogste standaarden moet voldoen en veel tijd en energie kost. Deze nieuwe generatie telers blaast de sector nieuw leven in. Deze jonge telers beschikken over technische vaardigheden en kennis en ontwikkelen nieuwe oplossingen om de Mistral wind te temperen en een vers product te garanderen. Ze weten tradities met moderne expertise te combineren."



Marc en Régis Puccini, twee ervaren aspergetelers uit de Languedoc, leiden twee bedrijven: één waar het ras Celestine wordt geteeld en één waar Sauvageonne wordt geteeld. Met het oog op hun goede vooruitzichten voor de Franse aspergemarkt hebben zij geïnvesteerd in innovatieve teeltmethoden om het seizoen te verlengen door het naar februari te vervroegen. "We zijn van mening dat de asperge een bijzonder en ongeëvenaard product is. We blijven trouw aan de oude teeltwijzen maar werken daarnaast ook continu aan vooruitgang."


Voor meer informatie:
Cofruid'Oc
+33 (0)4 67 91 90 15
Publicatiedatum: