Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Breesnee:

"Weinig eer te behalen aan uienmarkt"

Tholen - Aan de uienmarkt is momenteel volgens Jan Breesnee van de gelijknamige uienhandel uit Achthuizen weinig eer te behalen. "Vrolijk word je er niet van. De verkoop van grove uien loopt nog redelijk door, maar met de middelsortering is het echt een probleem om ervan af te komen. En als je volop grove verkoopt, hopen de middelpartijen zich op. Waar je op de grove nog een flinterdunne marge kan pakken, moet je er bij de middels geld op toeleggen."



Veel hoop op een opleving heeft de sorteerder ook niet meer. "Ik zie het dezelfde kant opgaan als vorig jaar en verwacht dat het seizoen als een nachtkaarsje uitgaat. Daarbij blijven er veel ramppartijtjes boven de markt hangen. Ik denk dat er nog zat uien op voorraad zijn, maar of het goede uien zijn, is een tweede. Ze lijken wel een maand ouder dan vorig jaar."

"De vraag komt voornamelijk uit Afrika, mondjesmaat Braziliƫ, een beetje uit Amerika en voor grove uien uit Engeland. Ook gaan er nog uien naar Duitsland, maar hoe lang dat nog duurt, is de vraag. Ik verwacht dat de Duitsers spoedig zullen overgaan op Nieuw-Zeelandse uien", concludeert de verpakker. Breesnee levert aan exporteurs en exporteert zelf geen uien. "Dat gaan we niet doen ook, ieder het zijne!"

Voor meer informatie:
Breesnee Uien bv
Galatheseweg 24-26
3256 LE Achthuizen
Tel: 0187-651686
jbbreesnee@hetnet.nl