Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ongewoon grote vraag naar rucola

Momenteel is er veel vraag naar rucola. Normaal gesproken is er een piek tussen december en januari, maar dit jaar wordt er in het Italiaanse Piana del Sele pas tegen het einde van het seizoen een grote vraag geregistreerd.



"Al twee à drie jaar zien we dat de consumptie van rucola toeneemt. Dit seizoen werd in april pas een grote vraag geregistreerd en niet zoals gewoonlijk in de typische wintermaanden", zeggen Giuseppe en Fabio Altamura van de gelijknamige telersorganisatie die sinds 1 januari actief is.



"In Piana del Sele is het rucolaseizoen voorbij, maar in andere regio's wordt er nog wel geteeld. Waarschijnlijk heeft de toename van de vraag er niet toe geleid dat de rucolaproductie in andere, noordelijke regio's is uitgebreid."



De huidige vraag komt vooral van landen uit Noord-Europa. "De winterproductie is nu voorbij en we zijn nu dan ook bezig met lente-zomer zaailingen. De ongewoon hoge vraag heeft indruk op ons gemaakt en heeft iets achtergelaten waar we niet op voorbereid zijn."



Een andere factor die in overweging wordt genomen is de verandering van het gedrag van de consument. "Dit is bijvoorbeeld een periode waarin veel mensen op dieet gaan en eten ze veel salades", concluderen Giuseppe van Fabio.


Contact:
OP Altamura
via Pacinotti
Pontecagnano Faiano (SA)
Email: info@opaltamura.com
Web: www.opaltamura.com
Publicatiedatum: