Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoverslag innovaties op Canadese AGF-beurs

Van oudsher laten veel Noord-Amerikaanse bedrijven de introductie van hun nieuwe producten samenvallen met de CPMA vakbeurs, Dit jaar werden er ruim 50 nieuwe producten en productverpakkingen gepresenteerd tijdens de New Product Showcase. Er waren vier awards te vergeven en van de vier gelukkige winnaars waren er drie uit Canada afkomstig. 



Klik hier voor het fotoverslag.

De award Best New Product ging naar Whole Leaf voor haar Inspired Salads. De groenten voor deze kant-en-klare saladekits worden in kassen in Alberta geteeld. Sunset/Mastronardi uit Ontario mocht de Packaging Innovation award mee naar huis nemen voor haar nieuwe lijn You Make Me pastakits, die in vier varianten verkrijgbaar zijn. Voor het tweede jaar op rij won Mucci Farms uit Ontario de Freggie Approved Product award voor haar Veggies to Go, een innovatief product dat specifiek voor kinderen ontwikkeld werd. De biologische verse dressings van Organigirl werden beloond met de Organics award, die voor de eerste maal werd uitgereikt. 

Productinnovaties blijven focussen op gemak met kant-en-klare salades, pastakits en meeneem-snacks. Het toegenomen gezondheidsbewustzijn en de aandacht voor een gezonde levensstijl kwamen tot uitdrukking in het uitgebreide aanbod bioproducten. Er werden biologische saladedressings, draagtassen met biologische appelen, slamelanges, paddenstoelen en dadels gepresenteerd. 

Verpakkingen worden ook steeds innovatiever met stapelbare en hersluitbare topseal oplossingen. Producenten van bioproducten gebruiken ook vaker herbruikbare en composteerbare verpakkingsmaterialen. 

Klik hier voor het fotoverslag van de productinnovaties.