Bij deze innovatieve teeltmethode wordt gebruikt gemaakt van speciale assimilatielampen en LED om bramen te telen met een uitzonderlijke zoete smaak en zeer goede maten. Lowie Claessens van Driscoll's Noord-Europa: "We zijn op kleine schaal met testen begonnen om te zien hoe onze bramen het deden in een bedekte omgeving. De experimenten waren een enorm succes! Door het fruit in een gecontroleerde omgeving te telen, kunnen we de optimale omstandigheden creëren om grote volumes smakelijk zachtfruit te produceren. Bramen hebben de reputatie wat zuur te zijn maar onze rassen zijn hebben een zoete, uitgebalanceerde smaak en zijn nooit te zuur. De kleur varieert van intens blauw tot paars/zwart en de vruchten zijn groot, rond en sappig. Het ras is een echte doorbraak binnen de categorie."
De ontwikkeling van exclusieve zachtfruitrassen, zoals Victoria, heeft voor Driscoll's de hoogste prioriteit. Een intense kleur, smaak, goede houdbaarheid en jaarronde beschikbaarheid is waarin Driscoll's fruit zich onderscheidt van de rest.
Door te werken met onafhankelijke telers, van het zonnige Californië tot aan België en Tasmanië, creëert Driscoll's de beste groeiomstandigheden. Het bijkomende voordeel van korte transport- en distributieroutes garandeert dat Driscoll's zachtfruit overal ter wereld vers smaakt.
Voor meer informatie:
Sabrina Maas
smaas@driscolls.eu
Tel:+31 (0)85 0217 458