Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: Nieuwe kar specifiek voor boomgaarden ontworpen

Nu over een paar maanden de oogst weer begint, heeft de Poolse machinefabrikant Sorter een systeem ontworpen dat de oogst in boomgaarden efficiĆ«nter maakt, zowel tijdens de pluk als daarna. 




Sorter heeft karren ontwikkeld voor het vervoeren van fruit van boomgaarden naar koelfaciliteiten of magazijnen. De karren zijn geschikt voor zowel plastic als houten bakken tot een gewicht van 400 kilo. De kar heeft een robuuste constructie wat te danken is aan het gebruik van stalen buizen die een extra lange levensduur hebben en ook dienst doen als stang van de kar. De enkele stang over de totale lengte van het chassis voorkomt vervorming van de constructie. 

"In tegenstelling tot andere karren die er op de markt zijn, zijn de wielen van deze kar uitgerust met speciale loopvlak met zes lagen linnen en rubber dat bescherming biedt en langdurig en zorgeloos gebruik onder de meest extreme omstandigheden garandeert," legt Anita Kacprowicz van Sorter uit. 



"Dankzij het ergonomische ontwerp van de kar kan er snel ingeladen worden, terwijl het achterste deel, voorzien van een afvoersysteem, het mogelijk maakt om extra boxen met fruit of gereedschap te vervoeren. Daarbij zorgt het lagere gewicht voor een economischer brandstofverbruik en maakt het het sturen op modderige paden eenvoudiger. Het maximum aantal beladen karren op een rij bedraagt 12."

Sorter biedt ook een zelfrijdend boomgaard platform aan dat zo ontworpen is dat het op iedere hoogte gebruikt kan worden. Het platform is niet alleen te gebruiken tijdens de oogst maar ook bij andere werkzaamheden in de boomgaard, zoals snoeien, dunnen of het aanbrengen van netten.



"De toepassingsmogelijkheden van het platform zijn eindeloos en het is geschikt voor meerdere fruitsoorten. De belangrijkste functie is het vervoeren van volle bakken uit de boomgaard. Naast in hoogte kan het platform ook zijwaarts bewegen wat een goede oplossing is voor appelen, perziken en peren. Het is geweldig voor klanten omdat het de productiviteit verhoogt wat uiteindelijk ook zorgt voor betere opbrengsten," aldus Anita. 

Voor meer informatie:
Anita Kacprowicz
Sorter
Tel: +48 608 889 644
Email: a.kacprowicz@sorter.pl
www.sorter.pl
Publicatiedatum: