Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turks tomatenseizoen gekenmerkt door fluctuerende prijzen en aanvoer

"Het tomatenseizoen in deze regio begon ongeveer een maand geleden en de prijzen en beschikbaarheid wisselen dagelijks. Deze schommelingen maken het moeilijk om de marktsituatie te voorspellen. Bij aanvang van het seizoen waren de prijzen hoog maar gelukkig daalden ze vorig week licht," vertelt Enes Tuncdemir van Ege Imex (import en export) uit Mugla in Turkije. 


Linkedin post van Dr. Enes Tuncdemir

Hij legt uit dat het bedrijf een koelopslag in Mugla heeft waar het voornamelijk granaatappelen, citroenen en sinaasappelen bewaart. "Er was echter nog ruimte vrij. Aangezien het tomatenseizoen in maart aanvangt, zijn we ook met de export van tomaten begonnen. Telers uit verschillende regio's leveren hun tomaten en als de kwaliteit voldoende is, dan kunnen deze geëxporteerd worden. Wij verzorgen het exportproces."



Het seizoen in de regio Mugla zal naar verwachting nog drie maanden duren. "We werken met telers uit verschillende regio's zodat we het hele jaar door tomaten kunnen leveren. We exporteren hoofdzakelijk naar Qatar, Roemenië, Polen, Noord-Irak, Oekraïne, Kazachstan, Afghanistan en Hongarije. Soms exporteren we ook naar andere landen, maar uitsluitend op bestelling," vervolgt Enes, die altijd op zoek is naar nieuwe exportmogelijkheden. 


Voor meer informatie:
Enes Tuncdemir, PhD - Directeur
Ege Imex Food Trade Limited Company
Turkey
T: +905061153082 (whatsapp)
E: Enes.tuncdemir@egimex.com
Publicatiedatum: