Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kruythof Aardappelhandel teelt sinds drie jaar Hollandse poters op Spaans eiland

"Eerste nieuwe Doré aardappelen van eigen teelt op Mallorca gearriveerd"

Tholen - Kruythof aardappelhandel Strijen is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in de verkoop van aardappelen. Sinds drie jaar teelt het bedrijf tevens vroege Doré's op het Spaanse eiland Mallorca. Afgelopen winter gingen op 22 december de Doré's van Nederlands pootgoed de Spaanse grond in en deze week arriveerden de eerste primeuraardappelen op de Nederlandse markt.



"We telen op een oppervlakte van 5 hectare. Waar op het vasteland van Spanje veel percelen verregend zijn, hebben we in Mallorca prima weersomstandigheden gehad", vertelt Ton Kruythof. "Ik verwacht wel dat we op een opbrengst van 50 ton per hectare uitkomen. Hierdoor hebben we ene mooi volume nieuwe aardappelen tot onze beschikking. Dat komt mooi uit, want vraag is er volop. De oude oogst raakt al vroeg versleten, dus veel mensen staan te springen om nieuwe aardappelen."

Kruythof vertegenwoordigt zo'n 15 tot 20 weekmarkten in de regio Rotterdam. Daarnaast is het bedrijf in 2012 gestart met de webwinkel www.aardappelenbezorgen.nl. "We bezorgen door heel Nederland en België. Op de website bieden we zo'n 15 aardappelrassen aan, waaronder ook biologische rassen. Voor 16.00 uur besteld, dan bezorgen wij de aardappelen binnen 48 uur op het gewenste afleveradres", besluit Ton.

Voor meer informatie:
Ton Kruythof
Kruythof aardappelhandel Strijen
info@aardappelenbezorgen.nl
www.aardappelenbezorgen.nl