Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Thaise bio-mango's ook populair in de topgastronomie
Vezelvrije, Thaise mango's in bio-kwaliteit - dat is het devies van Kipepeo bio & fair uit het Duitse Neuffen. De importeur met vers fruit projecten in Thailand en Oost-Afrika voorziet de Duitse bio-groothandel het hele jaar door van rijpe, vers geoogste exoten en zet zich sterk in voor eerlijke handel en kleine agrariërs. Nu, in april tot eind mei c.q. begin juni staat het lang verwachte maar slechts korte seizoen van de Thaise bio-mango's voor de deur. In de loop van de circa 8 weken zijn er heel verschillende rassen beschikbaar, die zich echter altijd met hun unieke smaak onderscheiden.
Links: die Mango Maha Chanuk, Rechts: die Mango Pi Kun Tong
Vitaminerijke variëteiten
Van de klassieker Nam Dok Mai met de langste seizoenfase en de grote Mango Red tot aan de Mango Pi Kun Tong. De Mango Jumbo doet haar naam alle eer aan, aangezien ze ondanks haar aanzienlijke grootte (tot wel 900 gram zwaar) vezelvrij en heel intensief van smaak is. Bovendien is er nog de lokaal populaire Mango Maha, een iets minder opgemerkte maar net zo delicate variant van de Nam Dok Mai.
Naast hun smaak hebben deze mango's echter ook een grote betekenis voor een gezonde voeding: ze bevatten naast de 'gangbare' vitamines ook bijzonder zeldzame en waardevolle vitamines zoals Luteocanthine en Violoaxanthine, die bijvoorbeeld het immuunsysteem versterken. In Azië zijn deze mangorassen vanwege hun lichte verteerbaarheid en hun immuun versterkende werking bijzonder populair. Ook op medisch gebied worden ze ingezet voor hun herstellende werking.
Links: de variëteit Maha; rechts de Nam Dok Mai
Het hoge vitamine C-gehalte, verbonden met een hoog calciumaandeel, versterkt de capillaire vaten. Het hoge ijzergehalte is goed voor het bloed en vitamine A, maar ook B3, B5, B6 en E zijn rijkelijk voorhanden. Deze vitamines zijn hulprijk bij de bestrijding van vrije radicalen tot aan de stimulering van de stofwisseling.
Wekelijkse import
Het fruit wordt eenmaal per week vers geïmporteerd en kan in Frankfurt afgehaald worden of op wens bezorgd worden. Natuurlijk altijd ook in combinatie met ander fruit van Kipepeo. "Naast bij de enthousiaste consumenten zijn deze exclusieve bio-mango's natuurlijk ook in de topgastronomie, in bio-hotels en bij banketten heel populair als rariteiten. Het fruit heeft natuurlijk haar prijs, maar de consument krijgt daarvoor een heel bijzonder product dat slechts korte tijd van het jaar en via een geselecteerd distributiekanaal verkrijgbaar is'', aldus directeur Markus Buban.
Links: de variëteit Pi Kun Tong; Rechts: de Red Mango
Wereldwijd bio-partnerschap
Kipepeo is een competente importeur van bio-producten voor de Duitse en Europese vakhandel. Het bedrijf heeft buiten Thailand ook partnerschappen in Oeganda, Tanzania en Indonesië. Het bedrijf werkt uitsluitend samen met kleine telers die zij ook ter zijde staan met sociale en maatschappelijke projecten.