Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verbeek Boomkwekerijen nam deel aan Salon International de l’Agriculture in Marokko

Nederlandse fruitbomen op grootste landbouwbeurs van Noord-Afrika

Tholen - Verbeek Boomkwekerijen uit Steenbergen heeft afgelopen week deelgenomen aan de Salon International de l'Agriculture (SIAM) in Marokko."Het was voor ons met name interessant om de markt te verkennen en de regelgevingen en (on)mogelijkheden te achterhalen. We hebben vernomen dat Marokko flink bezig is met het lange termijn beleid om de agrarische sector maximaal te laten renderen. Hierdoor hebben wij de juiste contacten op deze beurs veel te bieden als grootkweker van vruchtbomen en de nodige ervaring in deze sector. Daarbij was Nederland het ereland van de beurs en werd dus aardig in het zonnetje gezet. We stonden dus echt in de spotlights", legt Ad Verbeek uit van Verbeek Boomkwekerijen uit Steenbergen, Noord-Brabant.



Verbeek legt uit een bericht te hebben ontvangen van de ambassade over de Siam waarop zij hebben besloten mee te doen. "In het bericht over Salon International de l'Agriculture au Maroc in Meknes stond dat er meer dan 800.000 bezoekers werden verwacht om langs 1350 stands van bedrijven actief in de agrofood sector langs te gaan. SIAM is hiermee de grootste landbouwbeurs van Noord Afrika is in het politiek en qua veiligheid stabiele Marokko. De ambassade legde uit dat landbouw de belangrijkste economische sector is. In de eerste plaats produceren zij voor de eigen markt van 37 miljoen mensen, maar ook -vooral groenten en fruit- voor de export naar Nederland en de rest van Europa en ook in toenemende mate naar sub Sahara West Afrika."



De beurs stond gepland voor 24 tot 28 april. "De beurs is verlengd tot en met 29 april. Ook verliep de start wat anders aangezien maandag de stand opgebouwd moest worden voor een bezoek van de Koning op dinsdag. Helaas was de koning verhinderd en kwam in plaats daarvan zijn zoon (de prins). Door het bezoek was het op dinsdag alleen voor genodigden mogelijk de beurs te bezoeken. Deze contacten zijn zeer nuttig geweest voor ons, bijvoorbeeld een delegatie uit India waar we zaken mee gaan doen. Hierna barstte echter het geweld los op de woensdag. De beurs is echt heel groot met een heleboel landbouwmachines en veeteelt (vooral koeien). Er lopen erg veel bezoekers rond en de truc is om de juiste mensen eruit te vissen, wat niet mee valt", sluit Verbeek af.



Voor meer informatie:
Ad Verbeek
Verbeek Boomkwekerijen
Kruislandsedijk 13
4651 RH Steenbergen (NB)
Holland
T: +31(0)167 - 566924
F: +31(0)167 - 561042
E: Marketing@verbeek.nu
www.verbeek.nu