Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeteringen voor bananensector Guadeloupe

De bananensector van het Caribische eiland Guadeloupe is in 2017 zwaar getroffen door de orkaan Maria. Winden van 260 km per uur zijn over het eiland geraasd, waardoor veel plantages zijn verwoest. Sinds 18 september 2018 zijn er dan ook geen bananen meer geĆ«xporteerd vanuit Guadeloupe. Voor het eiland, dat onder Frans gezag valt, is de bananenteelt een van de belangrijkste economische factoren. Guadeloupe is dan ook bedekt met honderden hectare aan bananenplantages. 

Zes maanden later blijkt dat de situatie is verbeterd. Hoewel bij sommige plantages nog steeds honderden bananenbomen de komende twee tot drie jaar niet zullen groeien, is er hoop. Bij veel plantages zijn de bomen door de harde winden gebroken zonder dat ze met wortel en al omver zijn geblazen. Sommige van deze bomen zijn al weer gaan groeien. Telers zullen echter geduld moeten hebben en een paar jaar moeten wachten tot de opbrengst en hun inkomen weer op normaal niveau is. 
Publicatiedatum: