Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denemarken: paddenstoelenteelt met koffiedrab

Eenbedrijf in Kopenhagen is op zoek naar tonnen koffie voor de paddenstoelenteelt. Inde koffierestanten die we achteloos in de vuilnisbak gooien, zitten namelijkveel voedingsstoffen. Beyond Coffee heeft een methode gevonden om die voedingte benutten. Op drie kwekerijen in Nørrebro, Amager en Humlebæk gebruikt Beyond Coffee koffiedrap voor de teelt van de oesterzwam. We hebben genoeg van de wegwerpcultuur en willen ons afval hergebruiken voorenergie en warmte. De biomassa heeft veel meerpotentieel dan we tegenwoordig gebruiken," zegt Mikkel Lustrup Jensen,projectleider van Beyond Coffee.

Ze gebruiken nu al zo'n 2,5 ton biologische koffie per maand, die ze gratis krijgen van bijvoorbeeld bedrijven als Coloplast, Comwell, Frederiksberg Forsyning en Fazer, een restaurant in de universiteit van Kopenhagen. "We zijn op zoek naar grote bedrijven die biologische koffie gebruiken en van hun koffiedik af willen. We stellen wel eisen aan de hygiëne en de kwaliteit van de koffie en de bedrijven moeten bereid zijn de tijd te nemen om de koffiedik apart te verpakken en in de koelkast te zetten," vertelt Mikkel Lustrup Jensen.
Publicatiedatum: