Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vertegenwoordigers GS1 bezoeken SanLucar

Handleiding over manier waarop AGF geëtiketteerd dient te worden

Hoe kan de uitwisseling van informatie en gegevens worden gestandaardiseerd om de AGF-sector nog concurrerender te maken? Veel bedrijven werken aan deze kwestie binnen de internationale organisatie GS1. 

Vertegenwoordigers van de Europese werkgroep voor het ontwikkelen en implementeren van wereldwijde standaarden voor de toeleveringsketen kwamen samen in het hoofdkantoor van SanLucar in Valencia. Dit premium groenten- en fruitlabel is lid van GS1 en één van de weinige bedrijven binnen de sector met een interne afdeling die zich bezighoudt met het standaardiseren van gegevens. 
 

 
Niet Deutschland of Germany maar DE
Tijdens de tweedaagse bijeenkomst bespraken de deelnemers het belang van een geprinte handleiding over de manier waarop groenten en fruit geëtiketteerd dienen te worden en hoe partners op de juiste manier met elkaar kunnen communiceren op basis van consistente standaarden. Met name in de internationale handel komen regelmatig communicatieproblemen en botsingen met wettelijk voorschriften voor. Zelfs met de herkomstaanduiding kan het misgaan: niet Deutschland of Germany maar DE is de enige juiste ISO-code op een fruitetiket om de herkomst bij digitale uitwisseling aan te duiden. 

SanLucar is zo'n drie jaar geleden met de standaardisering begonnen, legt Christoph Waltert uit. Sindsdien is het aantal fouten in orders, leveringen en facturering aanzienlijk afgenomen en is er veel geld bespaard. Walters vertelt dat hij andere bedrijven alleen maar aan kan raden om de GS1-standaarden te implementeren. 

 
Voor meer informatie:
Sonia Gabarda
SanLucar Fruit
sonia.gabarda@sanlucar.com
Tel. +34 96142 40 40 extension 2410
 
Publicatiedatum: