Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exclusieve mangojam zonder toegevoegde suikers

In Málaga is Sabor a Mango erin geslaagd een biologische jam te maken die vanwege zijn natuurlijke smaak en zoetheid geen toegevoegde suikers nodig heeft. Dit dankzij speciale technieken voor de mangoteelt en het gebruik van traditionele recepten. Door de unieke eigenschappen van de jam verandert het product in de meest verkochte en gewaardeerde mangojam opde Spaanse gastronomische markten.




Sabora Mango ontstond vanuit de behoefte om een eigen identiteit voor het product van het bedrijf tecreëren, een manier om waarde toe te kennen aan het werk van kleinschalige telers,zoals zijzelf.

"Webegonnen 7 jaar geleden met het verhandelen van onze biologische mango's. Deprijzen die we daarvoor aangeboden kregen waren niet rechtvaardig ten opzichtevan ons ongebruikelijke werk. Daarom besloten we tebeginnen met het etiketteren met ons eigen merk ondanks dat we kleine telerszijn. We wilden namelijk niet dat ons fruit gemengd met dat van andere telersin de winkel terecht zou komen. Zonder op iemand neer te kijken, ishet zo dat ons vakmanschap niet te vergelijken is met dat van grotetelers", vertelt Juan Carlos Picón, directeur van Sabor a Mango.




Een van de geheimen voor het verkrijgen van een mango als die van Sabor a Mango, met een dergelijke zoetheid en zonder vezels, heeft volgens Picón te maken met de hydrische stress waaraan ze de bomen onderwerpen. "Daarnaast worden de mango's niet geoogst op het moment dat de markt ernaar vraagt, maar wanneer de rijpheid en de kwaliteit van de mango op het juiste punt is beland. Dankzij dat alles krijg je zoetere, aromatische, smaakvolle mango's, met een aantrekkelijke kleur en met weinig vezels".



In tegenstelling tot wat vaak gebeurt bij andere merken wordt de Sabor a Mango jam daarnaast niet gemaakt van fruit van mindere kwaliteit dat niet vers kan worden verkocht. "Onze jam wordt gemaakt van fruit in perfecte staat, dat het waard is om op de beste markten uitgestald te worden", geeft Picón aan.



Het bedrijf beschikt over zijn eigen mangoteelt. Het gaat om ongeveer 1300 bomen van de Osteen variëteit die biologisch gecertificeerd zijn en jaarlijks iets meer dan 20 ton opbrengen. Ook telen ze biologische passievrucht en lychees.



Enkele jaren geleden lanceerde het bedrijf zijn eerste jam op de markt. Deze jam bevatte 11 % toegevoegde suiker en werd een groot succes vanwege de levendige kleur, het lage suikergehalte en het feit dat de jam echt naar mango smaakte. Dankzij suggesties van klanten besloten ze echter een stap verder te gaan en de jam te maken zonder een enkele gram suiker toe te voegen. "De verrassing kwam toen we ontdekten dat deze nieuwe jam zonder enige suiker zelfs nog meer naar mango smaakte. Het fruit heeft namelijk van zichzelf al een bovengemiddelde zoetheid", vertelt Picón.



"We gaan door met de verkoop van vers fruit, omdat we voor het maken van onze jam en onze mangolikeur Mangú momenteel niet al het fruit nodig hebben. We zijn er echter zeker van dat de vraag naar deze producten, vooral naar de jam, zo groot zal worden dat we binnenkort al onze oogst nodig zullen hebben. In het afgelopen jaar was al 40 % van de teelt bestemd voor de bereiding van de jam", besluit hij.


Voor meer informatie:
Juan Carlos Picón
Sabor a Mango
T: +34 620 405 947
juancarlos@saboramango.com
www.saboramango.com
Publicatiedatum: