Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wibo van den Ende, Safe:

"Vraag naar Valencia-types veel groter dan voorheen"



Tholen - Met de eerste citroenenoogst is het Zuid-Afrikaanse citrusseizoen weer aangevangen. "Over ruim twee weken hopen we de eerste sinaasappelen weer in te gaan pakken", vertelt Wibo van den Ende van Safe. "Over de hele linie lijkt het een goede oogst te worden met meer Klasse I dan Klasse II-fruit."




 
Voor de export naar Europa zijn er de nodige kanttekeningen door de regels die gelden met betrekking tot black spot en de false codling moth (fcm). "Wat de invloed daarvan is, gaat met enkele weken duidelijk worden. Ook de droogte heeft op bepaalde farms forse impact. De omstandigheden variƫren in de Westkaap behoorlijk per blok of plantage', vertelt Wibo.





Opmerkelijk is volgens de producent de aanplant van nieuwe mandarijnenvariƫteiten. Ook komen er jaarlijks in Zuid-Afrika meer citroenen in productie. Verder zorgt de wereldwijde toename van de vraag naar perssinaasappelen voor een boost naar de Valencia-types. "Daarnaar zien we opvallend meer vraag dan voorheen."




 
"Wij richten ons traditiegetrouw weer hoofdzakelijk op de retail en catering in Europa. Hiervoor werken we nauw samen met Haluco in Bleiswijk. Verder zijn het Midden- en Verre Oosten traditiegetrouw goede afnemers van Zuid-Afrikaans citrus. De export naar Rusland wordt wat minder, verwachten wij. De export naar de VS en Canada wordt daarentegen meer", vertelt Wibo.
 


Voor meer informatie:
Wibo van den Ende
Safe
Mob:0027 82 5563890
wibo@safe.co.za
www.safe.co.za