Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seeka koopt kiwiplantage van T&G Global in Northland

T&G Global Limited (T&G) heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van haar kiwiplantages en bijbehorende faciliteiten aan Seeka. 

Met deze deal, ter waarde van ongeveer €23,2 miljoen, komt Seeka in het bezit van de faciliteiten van T&G in Kerikeri voor het bewaren en verpakken van avocado's, kiwi's en citrus. Daarnaast is T&G akkoord gegaan met de verkoop van haar Zespri-aandelen aan Seeka, die een waarde van zo'n €1,2 miljoen vertegenwoordigen. 




T&G verkoopt daarnaast ook 80 hectare aan plantages in en rondom Kerikeri aan Seeka, waar op dit moment de rassen Hayward, ENZAGold, ENZARed en Zespri Sungold worden geteeld. T&G blijft echter merkhouder van de kiwilabels. T&G zal ook toegang tot door Seeka geteeld fruit hebben voor haar bestaande klantenbestand in Nieuw-Zeeland en daarbuiten. 

De verkoop van de faciliteiten zal waarschijnlijk op 30 april rond zijn en die van de plantages op 30 juni 2018. Seeka zal naam van de T&G locatie in Kerikeri vervolgens veranderen in 'Seeka Kerikeri'. 

Al het personeel van de T&G post-harvestfaciliteiten en kiwiplantages wordt door Seeka overgenomen. 

"Onze werknemers en telers zullen kunnen profiteren van de overname door Seeka dat van plan is om hier op de lange termijn te investeren. De Nieuw-Zeelandse fruitsector heeft behoefte aan goede verwerkers in Northland en T&G is dan ook blij een sterke partner in Seeka gevonden te hebben om de sector verder te ontwikkelen," vertelt T&G manager Andrew Keaney. 

Michael Franks van Seeka legt uit dat zijn bedrijf het gebied als groeiregio voor de avocado- en kiwisector beschouwt en de vestiging van een post-harvest hub dan ook als een grote prioriteit ziet. "Seeka heeft een bestaand klantenbestand van kiwi- en avocadotelers en zal haar diensten nu ook aan de voormalige leveranciers van T&G aanbieden. De aankoop van de plantages garandeert een goede aanvoer van fruit."

Franks legt uit dat de groei van de avocadosector in de regio de vraag naar post-harvestdiensten verder aan zal jagen. Dit geldt ook voor kiwi's, aangezien het gebied over optimale omstandigheden voor de teelt van golden rassen beschikt. Hierdoor zal Seeka een nieuwe competitieve dynamiek aan de markt toevoegen, gericht op kwaliteit, prijs en dienstverlening.

Keaney legt uit dat de verkoop van de T&G kiwiplantages onderdeel uitmaakt van T&G's intentie om zich te focussen op haar belangrijkste categorieën, citrus en zachtfruit. "Onze zachtfruit- en citrusplantages maken geen onderdeel van de verkoop uit en we willen nog meer in deze categorieën gaan investeren, waarbij we hopen meer mensen in dienst te kunnen nemen."

Voor meer informatie:
Joanne Jalfon Kim McFadden
T&G Global  Seeka
Tel: + 64 27 201 2645 Tel: + 64 27 202 9298
Email: joanne.jalfon@tandg.global Email: kim.mcfadden@seeka.co.nz

Publicatiedatum: