Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon Hoogervorst, Managing Director bij Inter Fresh Concepts:

“Met Ice Pack XL niet meer afhankelijk van koeltransport”

Tholen - "Door de koeling direct in de verpakking te plaatsen, is er geen koeltransport nodig", vertelt Leon Hoogervorst, Managing Director bij Interfresh Concepts. Ice Pack XL is geschikt voor versproducten zoals groenten, fruit, bloemen en vlees. "De koeltechniek wordt tegenwoordig veel toegepast tijdens luchtvrachtzendingen vanuit Nederland naar het buitenland. Op dit moment wordt het veel gebruikt wanneer er kwaliteitsgevoelige- en wat duurdere producten vervoerd moeten worden zoals duurdere fruitsoorten, sugarsnaps en peulen. Door de koeling direct bij het product te plaatsen, kan de temperatuur worden gewaarborgd tijdens het gehele transport."

Ice Pack XL is een samengesteld product van non-woven doek, een absorberend poeder en een top laag van plastic. De losse vellen behoren in kraanwater gelegd te worden en zijn binnen 20 minuten volgezogen tot kleine kussentjes. De koelmat wordt in de vriezer geplaatst. En daarna kunnen de koelmatjes bij de goederen worden gelegd. Ice Pack XL is beschikbaar in diverse afmetingen. Ook blijft Ice Pack licht in gewicht zodat het de kans op drukplekken verlaagd. "Het koelmiddel in het product zorgt ervoor dat het geen vorstschade aan de goederen kan veroorzaken. De werking van de vloeistof is afhankelijk van de buitentemperatuur en de isolatiewaarde van het verpakkingsmateriaal, maar ligt tussen de 24 en 48 uur", vertelt Leon.



"Ice Pack XL is met name geschikt voor gesneden producten zoals uien en bladgroenten. Bij gesneden producten werkt het verouderingsproces sneller en hierdoor komt warmte vrij. Door Ice Pack XL bij de producten te plaatsen, wordt de warmte weggenomen en het verouderingsproces tegengegaan", aldus Hoogervorst. Ice Pack XL is een Nederlands product en gecertificeerd voor het gebruik bij voedsel en levensmiddelen volgens de algemene verpakkingsstandaarden. "Ice Pack is een efficiĆ«nte manier van koelen. Zelfs op de kritieke overslagpunten wordt de koeling van het product perfect gewaarborgd. Ice Pack XL is een hele goede oplossing om kwaliteits gevoelige producten, vers op de juiste bestemming te krijgen", besluit Leon. 


Voor meer informatie:
Leon Hoogervorst
Inter Fresh Concepts 
2210 AD Noordwijkerhout
+31(0)628483405