Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citromax investeert in export Argentijnse citroenen naar VS

Vivian Glueck, directeur van Citromax, heeft bekendgemaakt dat het bedrijf zal starten met de export van citroenen naar de Verenigde Staten vanuit haar plantages in Argentinië. De eerste citroenen verlaten Argentinië deze week en zullen de Verenigde Staten half mei bereiken. 

Glueck: "We zijn er trots op te kunnen zeggen dat Citromax de enige Amerikaanse teler is die citroenen verpakt en afzet op de retailmarkt in de Verenigde Staten. We zijn erg blij dat de handelsbeperkingen onlangs opgeheven zijn en dat de Amerikaanse markt weer open is. We zullen dan ook doorgaan met het leveren van premium citroenen aan consumenten in Amerika."

Citromax is de op twee na grootste citroenverwerker ter wereld en beschikt over een areaal van 5.260 hectare in Tucumán in Argentinië. Tucumán staat bekend als 's werelds grootste citroenteeltgebied en wordt gekenmerkt door een uniek subtropisch klimaat dat optimaal is voor de citroenenteelt. 

Ter ondersteuning van haar importactiviteiten heeft Citromax recent zo'n €201.955 geïnvesteerd in een pakstation in Tucumán. Glueck merkt op dat het bedrijf dankzij de onlangs uitgevoerde verbeteringen aan haar faciliteit volledig voldoet aan de strikte standaarden, die de USDA Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) hanteert.



De Argentijnse citroenen zullen verpakt en vermarkt worden onder één van de Citromax merken. Het bedrijf zal samenwerken met strategische importeurs, waaronder Seald Sweet/Greenyard, Oppy en Vision Import Group. Deze importeurs zijn gekozen om de distributie binnen de Verenigde Staten te verzorgen vanwege hun ruime ervaring op deze markt.

De import van verse Argentijnse citroenen in de Verenigde Staten kent een lang en problematische verleden. Decennia lang verbood de wet de import van Argentijnse citroenen. In de vroege jaren 2000 werd de markt gedurende korte tijd opengesteld om vervolgens op rechterlijk bevel weer gesloten te worden. Nu de Amerikaanse regering de importbeperkingen opgeheven heeft, kunnen consumenten op deze markt in de zomermaanden weer genieten van de uitzonderlijke frisse smaak van citroenen uit Tucumán. Glueck: "Citromax was er ook bij toen de markt eerder openging en nu zijn we weer terug. We zijn van plan om deze markt de komende generaties te bedienen."

Voor meer informatie:
CITROMAX
Argentina
E: info@citromax.com
www.citromax.com
Publicatiedatum: