Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Guatemala: ramboetan-seizoen begint

Het ramboetan-seizoen zal begin mei van start gaan en tot eind augustus in volle gang zijn. De belangrijkste markt van bestemming voor dit fruit is de VS: 90 % van de teelt wordt daarheen geëxporteerd. Het seizoen van de achacha ziet er veelbelovend uit. De belangrijkste markt voor deze fruitsoort is Europa, met name Hamburg, Londen, Nederland en Spanje. Een deel wordt echter ook naar Canada verzonden. 



Eldilson Hernández, van Prime Tropics, zegt dat ze blij zijn met de goede vooruitzichten voor het seizoen van beide fruitsoorten en met de grote vraag die er is naar hun producten. "Nu hebben we ons tot doel gesteld om de aanwezigheid van ramboetan op de markten van Europa te laten groeien", voegt hij toe. 



Hernández vertelt dat Prime Tropics grote inspanningen levert om de beste rassen te selecteren en klanten een product van hoge kwaliteit aan te kunnen bieden. De producten van het bedrijf hebben het GlobalGAP certificaat.



Daarnaast zet Prime Tropics zich in voor de integratie van vrouwen op de arbeidsmarkt. "In onze verpakkingsfabriek bestaat het personeel voor 95% uit vrouwen. Ook zetten we ons er sinds een aantal jaar voor in om al het mogelijke te doen ter verbetering van de milieu-omstandigheden. We hebben zelfs een jaarlijks herbebossingsprogramma", aldus Edilson. 


Meer informatie:
Edilson Hernández
Prime Tropics
Guatemala
T: (502)57000052
E: deddyhl@hotmail.com
www.primetropics.com
Publicatiedatum: