Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorraad vrije uien lager dan vorig seizoen

Uit de voorraadinventarisatie, die VTA in april heeft uitgevoerd onder haar leden, blijkt dat door de deelnemers 69% van de uien is afgeleverd. Dit ligt ongeveer op hetzelfde niveau als vorig seizoen. Toen was 70% van de uien afgeleverd.

In absolute tonnen is er bij de VTA-leden 8,5% meer afgeleverd dan vorig seizoen (zie grafiek 1). De absolute voorraad ligt nog wel 13,7% hoger dan vorig seizoen.

Van de voorraad is 29% verkocht (71% is nog vrij). Vorige seizoen was 83% van de voorraad nog vrij. Op basis van absolute tonnen ligt de vrije voorraad 3,1% lager dan vorig jaar. Dit is ongeveer het niveau van het 5-jarig gemiddelde (zie grafiek 2). 
 
Uitgesplitst naar rode en gele uien zien we wel enig verschil. Bij de deelnemers met gele uien was 66% van de opbrengst al geleverd, terwijl van de rode zaaiuien 73% van de opbrengst is geleverd. Het percentage geleverd lag bij de gele uien derhalve op hetzelfde niveau als vorig jaar. Bij de rode uien was er vorig jaar 79% afgeleverd. De vrije voorraad ligt bij de gele uien op 26%. Dit was vorig jaar 30% van de totale opbrengst. Bij de rode uien ligt de vrije voorraad op 12%, terwijl die vorig jaar op 17% lag.

Al met al geen grote verrassingen in deze voorraad-inventarisatie. De grote vraag die bij telers leeft is welk deel van de voorraad nog geschikt is voor normale afzet. 
 

Voor meer informatie:
VTA Nederland
Oranjestraat 3
3258 AS Den Bommel
+31(0)85 303 8491
Publicatiedatum: