Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gerrit Oomen: "Deur zit niets in de weg en kan tegen een stootje"

Primeur met flexibele roldeur krijgt navolging in nieuwe aardappelbewaring Quik's

Tholen - Beperkte ruimte in de ontvangstruimte was voor aardappelgroothandel Quik's Verse Aardappelen in 2013 de reden om een flexibele roldeur aan te schaffen. "We zochten een deur die tegen een stootje kon en niet gelijk kapot ging als er per abuis een heftruck tegenaan tikte", vertelt directeur Gerrit Oomen. "Om die reden zijn we naar de Belgische veiling geweest om de deuren aan het werk te zien en toen hebben we er direct één aangeschaft."



"De deur draait nu alweer vijf jaar naar volle tevredenheid. Hij zit niets in de weg, rolt keurig op en ziet er netjes en strak uit. Ook is de deur goed geïsoleerd voor de aardappelbewaring", vertelt Gerrit. Ook bij de inmiddels in gebruik genomen nieuwbouw heeft Quik's gekozen voor een zestal Isoroll deuren van BG Door uit Barendrecht. "Ook voor de prijs hoefden we het niet te laten, die was marktconform aan andere geïsoleerde deuren."



De keuze van Quik's voor de deur was voor BG Door een verrassing, omdat deze deuren vooral bij veilingen en AGF-distributiebedrijven toegepast worden. Voor de aardappelopslag beleefde de deur daarom een primeur. "De grote voordelen van deze flexibele roldeuren zijn dat ze een hoge isolatiewaarde combineren met een laag gewicht en gebruikt kunnen worden bij temperaturen van -35 ºC tot 80 ºC. Het deurblad bestaat uit twee lagen PVC Trevira met een isolerende polyether tussen laag van 40 – 60 of 80 mm dik, wat een isolatiewaarde geeft van K=0,3 / 0,5 W/md2K", vertelt Willem van der Does.



"Ander voordelen zijn dat er nauwelijks condensproblemen optreden door de afwezigheid van koudebruggen. Ook zijn de roldeuren minder schadegevoelig door flexibel materiaal en het ontbreken van zijgeleiders. Eventuele schade isgemakkelijk en voordelig te repareren. Het ontbreken van ondergeleiders als bij schuifdeuren geeft een groot gebruikersgemak, omdat door het oprollen voor of onder de wand geen extra diepte nodig is", besluit Willem.

Voor meer informatie:
Willem van der Does
BG Door
Mob.: +31 653 309 297
wd@bgdoor.com
www.bgdoor.com