Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijkse ambassadeur bezoekt Fruitmasters

De Oostenrijkse ambassadeur mevrouw Heidemaria Gürer bracht 12 april 2018 een werkbezoek aan de provincie Gelderland. Zij bezocht JCL Logistics in 's-Heerenberg en de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen. Fruitmasters verzorgt de export van fruit voor meer dan 400 fruittelers uit Nederland waaronder Oostenrijk.

Goede banden
Gelderland heeft goede banden met 7 regio's in Oostenrijk, waaronder Wenen en Stiermarken. In 63 Europese projecten werken 66 Oostenrijkse en 23 Gelderse partners samen. Voorbeelden zijn IoF2020 voor het versterken van de voedingsindustrie in Europa en MyToolBox dat zich richt op het verminderen van bodemvervuiling. Stichting Wageningen Research werkt hierin samen met de Universität for Bodenkultur in Wenen.

Gelderland als proeftuin
Het thema van het werkbezoek is Gelderland als proeftuin voor de economie van morgen. De We-Pod, Fruitmasters en het World Food Centrum zijn hier voorbeelden van.

Open grenzen
Gedeputeerde Michiel Scheffer: "Oostenrijk is een goede handelspartner van Gelderland. We hebben elkaar veel te bieden op het gebied van logistiek, sleuteltechnologie en de voedingsindustrie van morgen. Samen maken we werk van open grenzen in Europa."
Publicatiedatum: