Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Primeuraardappelen van Salento krijgen nieuwe verpakking

Het seizoen van de nieuwe aardappelen van de rode grond van Salento is begonnen. "De aardappelen zijn van goede kwaliteit, van gemiddelde afmeting en de opbrengst per hectare is hoog. We telen onder andere de Sieglinde variëteit, een van de meest gewaardeerde variëteiten in Noord-Europa. De teelt verloopt goed en we volgen een strikt teeltregime. Dat moet ook want de aardappelen zijn DoP-gecertificeerd," zegt Francesco Romano, manager van het Italiaanse bedrijf Ro.Gr.An.

Klik op 'play' om de video te bekijken


Het bedrijf teelt ook de variëteiten Annabelle, Inova en Spunta en dit seizoen is daar de Exquisia bijgekomen. Die laatste gedijt goed bij de rode bodem en de lage temperaturen van Salento en de smaak is dan ook uitstekend.



Met aandacht voor de dynamiek van markten en het zoeken naar verpakkingsmaterialen zonder chemische componenten, zal Ro.Gr.An vanaf dit seizoen de aardappelen verpakken in jutezakken die zijn behandeld met natuurlijke sojaolie en niet met minerale oliën afgeleid van MOSH-olie / MOAH. De zakken zijn tevens gecertificeerd door een klein etiket op de zak met het woord 'food grade'.




"Talrijke supermarkten in Duitsland zullen zeer oplettend zijn en de verpakking analyseren om te zien of ze voldoen aan de gezondheidsnormen, die worden voorgeschreven door de Duitse en EU-regelgeving. Zij vinden het belangrijk om besmetting van voedsel en groenten en fruit in het algemeen te voorkomen want sommige verpakkingsmaterialen bevatten bijvoorbeeld kankerverwekkende stoffen," zegt Romano.

Romano benadrukt ook dat het bedrijf een nieuwe huisstijl heeft, geïnspireerd op minder felle kleuren. Ook het papier krijgt een restyling waarmee het product beschermt wordt tegen het licht.
"Een groot deel van de producten die Ro.Gr.An op de markt brengt, is GlobalGAP gecertificeerd en komt van rode bodems dicht bij de zee die het product de juiste hoeveelheden jodium geven. Dat is belangrijk voor het metabolisme van de mens."




Contact:
Francesco Romano - manager
RO.GR.AN. Srl
Tel.: +39 335 5374513
Email: rogranitalia@gmail.com
Publicatiedatum: